Δήμος ΑριστοτέληΧαλκιδική

Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού σχολείου Μ.Παναγίας και 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δ.Κ. Ιερισσού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020»

Εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Μ.Παναγίας, συνολικής δόμησης 1.060 τ.μ. και συνολικού προϋπολογισμού 588.460,00€ και το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ιερισσού, συνολικής δόμησης 951,76 τ.μ. και συνολικού προϋπολογισμού 449.960,00 €.

Τα έργα στοχεύουν στην αναβάθμιση του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Μ.Παναγίας, από την κατηγορία Η κατά ΚΕΝΑΚ, που κατατάχθηκε σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση, στην κατηγορία Β και στην αναβάθμιση του κτιρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δ.Κ. Ιερισσού, από την κατηγορία Ζ κατά ΚΕΝΑΚ, που κατατάχθηκε σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση, στην κατηγορία Β+ και στην αναβάθμιση του κτιρίου του 2ου Νηπιαγωγείου Δ.Κ. Ιερισσού από την κατηγορία Ζ κατά ΚΕΝΑΚ, που κατατάχθηκε σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση, στην κατηγορία Β.

Τα έργα αποτελούν τμήμα του ολοκληρωμένου μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού του Δήμου, όπως εγκρίθηκε με το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2014-2020 Δήμου Αριστοτέλη (225/2016 ΑΔΣ) και του Σχεδίου Ενεργειακής απόδοσης κτηρίων Δήμου Αριστοτέλη (156/2018 ΑΔΣ), που εκπονήθηκε σύμφωνα με τη σχετική Ευρωπαϊκή και Ελληνική Περιβαλλοντική νομοθεσία (Οδηγίας 2012/27/ΕΕ).

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Γεώργιος Ζουμπάς, σε δήλωση του ανάφερε:

«Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει σταθερά την υλοποίηση των προγραμματικών της στόχων. Σε ό,τι αφορά τη σχολική στέγη, και μετά τον πρώτο κύκλο συντηρήσεων και αναβαθμίσεων σχολικών μονάδων, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΠΕ Χαλκιδικής, προχωράμε πλέον στην ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση συγκεκριμένων σχολικών κτιρίων που αξιολογήθηκαν ως πρώτης προτεραιότητας από το Σχέδιο Ενεργειακής Απόδοσης του Δήμου μας. Με την ολοκλήρωση τους, αναμένεται η εξοικονόμηση ενεργειακών και οικονομικών πόρων καθώς και η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μ.Παναγίας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δ.Κ. Ιερισσού ήταν ένα ώριμο αίτημα της Σχολικής Κοινότητας που σήμερα γίνεται πράξη».

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close