Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  για τη  δωρεά μυελού των οστών διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Παιδικό Καρκίνο, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας  «Η ΛΑΜΨΗ», σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Be my Hero-Γίνε ο Ήρωάς μου». 

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που οι δύο φορείς διοργανώνουν μια τέτοια εκδήλωση. Στην πρώτη, που είχε διοργανωθεί πέρσι, είχαν εγγραφεί 385 εθελοντές δότες μυελού των οστών, ενώ φέτος οι διοργανωτές φιλοδοξούν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες τους.  Οι ενδιαφερόμενοι, μετά από τη λήψη στοματικού επιχρίσματος με μπατονέτα, μπορούν να μπουν στη λίστα υποψηφίων δοτών, δίνοντας ελπίδα στα άτομα που νοσούν και περιμένουν  τον συμβατό δότη που θα τους οδηγήσει στην ίαση.  


H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα Τoms Flagship (Τσιμισκή 22)  από τις 12:00 μέχρι τις 18:00 και εκτός από τη συλλογή δειγμάτων και καταγραφή νέων δοτών  θα πλαισιωθεί και από  δράσεις για τα παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ