O κόσμος της μόδας θρηνεί την απώλεια ενός μεγάλου μόδιστρου, φωτογράφου και στιλίστα. Ο Γερμανός Καρλ Λάγκερφελντ, με σήμα κατατεθέν τα κατάμαυρα γυαλιά του, διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Chanel από το 1983.
Γεννήθηκε πιθανόν στις 10 Σεπτεμβρίου του 1933 – ο σχεδιαστής πάντα αρνιόταν να αποκαλύψει την ακριβή ημερομηνία γέννησής του – στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Μαζί με τη μητέρα του εγκαταλείπει τη Γερμανία και μετακομίζει στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Παθιασμένος με το σχέδιο, προσελήφθη ως βοηθός του Γάλλου μόδιστρου «Pierre Balmain».
Στη συνέχεια εργάστηκε ως στυλίστας στους γαλλικούς οίκους Jean Patou και Chloe, προτού συνεργαστεί με τον ιταλικό οίκο μόδας Fendi. Από το 1965 αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής στον ιταλικό οίκο και το 1983 διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής για τις συλλογές «haute couture, ready-to-wear και αξεσουάρ» στον οίκο Chanel.
Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Παρισιού
Είχε εισαχθεί εσπευσμένα χθες βράδυ στο νοσοκομείο καθώς τελευταία ταλαιπωρείτο με την υγεία του. Την είδηση του θανάτου του «τσάρου της μόδας» μετέδωσαν πρώτα τα γαλλικά ΜΜΕ, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».  Σύμφωνα με το περιοδικό “Paris Match”, ο Καρλ Λάγκερφελντ διακομίστηκε εσπευσμένα χθες το βράδυ σε νοσοκομείο του Παρισιού.