της Μαρίας Παπαδημητρίου
Η Ελένη Τριανταφύλλου από χθες δεν είναι πια κοντά μας. Υπέκυψε αξιοπρεπώς, στο μένος της επάρατης νόσου.
Υπήρξε εξαιρετικά αγαπητή καθηγήτρια στο Γυμνάσιο Κασσάνδρας, εμπνέοντας γενιές μαθητών όχι μόνο στα Φιλολογικά μαθήματα αλλά κυρίως στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Διετέλεσε με μεγάλη επιτυχία Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής εμπνέοντας δεκάδες εκπαιδευτικούς και μυώντας τους στις πρωτοπόρες δράσεις των Προγραμμάτων. Με τη σειρά τους οι εκπαιδευτικοί μύησαν χιλιάδες μαθητών στις δράσεις αυτές διαμορφώνοντας τις οικολογικές τους συνειδήσεις.
Η Ελένη Τριανταφύλλου υπηρέτησε πιστά και με συνέπεια αλλά και με εντιμότητα την ιδιαίτερη πατρίδα της την Κασσάνδρα, που υπερ αγαπούσε, από τη θέση της Επικεφαλής Μείζονος αλλά και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης. Υπηρέτησε με συνέπεια και σεβασμό τη Χαλκιδική ως Νομαρχιακή Σύμβουλος στην Παράταξη του Αργύρη Λαφαζάνη. Υπηρέτησε με αφοσίωση και πίστη το ΠΑ.ΣΟ.Κ μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο των Εθνικών εκλογών. Αποτελούσε συνεπές και συνετό μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ και μια από τις προσωπικότητες του Νομού που στήριξε τη μετεξέλιξη του Κεντροαριστερού χώρου.
Με βαθιά αγάπη για τον Άνθρωπο υπηρέτησε ως μέλος της, την Ομάδα Διάσωσης Κασσάνδρας ενώ παράλληλα ήταν, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φίλων Εθελοντών Μονάδων Υγείας Κασσάνδρας. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κασσάνδρας με βαθιά αφοσίωση στον Πολιτισμό και σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Κασσάνδρας.
Η Ελένη Τριανταφύλλου υπήρξε μια υπεύθυνη και αφοσιωμένη σύζυγος,μητέρα και γιαγιά. Μια γυναίκα που πρόσφερε στους μαθητές της αγάπη και έμπνευση. Μια προσωπικότητα που δε θα ξεχαστεί γιατί το έργο της είναι διαχρονικό και ανεξίτηλο. Τα φωτεινά γαλάζια μάτια της θα φωτίζουν πάντα τις καρδιές όσων είχαν την τύχη να τη συναναστρέφονται.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 3 το απόγευμα της Τρίτης 26 Φεβρουαρίου στην Κασσάνδρεια.
Και εμείς ως ομάδα της εκπομπής “Πολιτιστικό Ημερολόγιο” και του ειδησεογραφικού portal “Χαλκιδική Πολιτική” δημοσιοποιούμε απόσπασμα απο τα γυρίσματα της εκπομπής “Πολιτιστικό Ημερολόγιο” με θέμα “Κασσάνδρεια” όπου με μεγάλη χαρά μας μίλησε η Ελένη Τριανταφύλλου, τον Οκτώβριο του 2018. Ευχαριστούμε Ελένη για την όμορφη συνέντευξη, θα σε θυμόμαστε έτσι μαχήτρια έως την τελευταία στιγμή. Καλό παράδεισο.