Για εκλογές τον Οκτώβριο και μάλιστα με απόλυτο τρόπο έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν απευθύνει πλέον και επίσημο κάλεσμα προς τις προοδευτικές δυνάμεις για συμπαράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των ευρωεκλογών.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσανατολίζονται για εθνικές κάλπες τον Οκτώβριο και μάλιστα είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιφυλάξεις ή σκεπτικισμός ως προς αυτό, ζητώντας από όλους να συγχρονιστούν με ορίζοντα την λήξη της τετραετίας.
Μάλιστα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πια πως κάθε μέρα που περνάει έρχονται πιο κοντά οι εκλογές τον Οκτώβριο, ενώ και ο Πρόεδρος της Βουλής που εμφανιζόταν υποστηρικτής της άποψης για κάλπες τον Μάιο, τώρα πλέον δείχνει πως προτιμά περισσότερο την επιλογή του Φθινοπώρου.
Σημειωτέον πως η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε την κατάτμηση των δήμων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λέσβου, Βελβεντού και ίσως και Σάμου με νομοθέτημα που θα προωθηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ επιβεβαίωσε τις υποψηφιότητες για τις ευρωκάλπες μόλις τεσσάρων προσώπων, των τριών σημερινών ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής αναμένεται να εγκρίνει και ανακοινώσει περί τις 15 υποψηφιότητες.
Το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους προοδευτικούς πολίτες και συλλογικότητες εκδηλώθηκε μία ημέρα μετά την εμφάνιση της «Γέφυρας» και ημερολογιακά τρεις ακριβώς μήνες πριν από τις ευρωεκλογές. Πενταμελής επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με εκπροσώπους των συμπορευόμενων δυνάμεων θα εξετάσει το επόμενο διάστημα την διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, ενώ το όνομα του ψηφοδελτίου θα είναι «ΣΥΡΙΖΑ» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν θα υπάρχει παραπομπή στην σύγκλιση και την συμπόρευση με τον προοδευτικό κόσμο.
από reader.gr