Για τα Τουριστικά Ακίνητα του δήμου Αριστοτέλη που βρίσκονται στην κυριότητα της Αξιοποιησης Τουριστικών Ακινήτων  Δήμου Αριστοτέλη ΑΕ, μίλησε ο πρόεδρος της ΑΕ, Λευτέρης Βαλσαμής. Όπως είπε τα έσοδα της ΑΕ προέρχονται από τα 13 ακίνητα  της κυριότητά της που τα αξιοποιεί και εισπράττει.
«Μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις μας είναι το δμηοτικό πάρκινγκ Ουρανούπολης. Έχουμε αναβαθμίσει το χώρο με ασφαλτοτάπητα και κάμερες ασφαλείας, τόνισε ο κ. Βαλσαμής.

Ο ίδιος μίλησε και για το κάμπινγκ της Ιερισσού που ανέλαβε η ΑΕ να λειτουργήσει. Εκεί, μπήκαν προδιαγρφές ενώ έγινε και μια σοβαρή ανακαίνιση των εγκαταστάσεων. «Προχωρούμε στην ανακατασκευή των υδρευτικών και ηλεκτρολογικών δικτύων. Μια νέα επέκταση που κάναμε το επιβάλλει αυτό», ανέφερε ο κ. Βαλσαμής.
Μιλώντας για το Άλσος του Αριστοτέλη ο κ. Βαλσαμής αποκάλυψε την τοποθέτηση ενός νέου οργάνου Αριστοτελικής φιλοσοφίας το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, μίλησε για την προβολή του χώρου που έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας.
Στις δράσεις της Επιχείρησης περιλαμβάνεται το τελευταίο διάστημα μια νέα παραγωγή τριών διαστάσεων που θα προβάλλεται στην κατάλληλη υπάρχουσα αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ιερισσού. Ακόμη, ο κ. Βαλσαμής αναφέρθηκε στο ταχύπλοο σκάφος της επιχείρησης που ουσιαστικά είναι παροχή για τους κατοίκους της Αμμουλιανής ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τις μετακινήσεις τους. Τα τελευταία δύο χρόνια το σκάφος άλλαξε μηχανές  και κατέστη μια αξιόπιστη λύση στα δρομολόγια.
Εκτός από την ακίνητη και κινητή περιουσία της ΑΕ, οι δράσεις της επεκτείνονται στην προσπάθεια προβολής του δήμου Αριστοτέλη στη διεθνή και εγχώρια τουριστική αγορά, με διαρκείς συμμετοχές σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού. «Η εξωτρέφεια του δήμου δεν σταματά και δεν ολοκληρώνεται. Χρειάζεται μια συνεχή προσπάθεια για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα επισκεπτών. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δύσκολα τα  συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας θα τα βρει αλλου», τόνισε ο κ. Βαλσαμής. «Χρειάζεται βελτίωση των υποδομών και της κουλτούρας μας και να γίνουμε πιο επαγγελματίες στον τομέα αυτό», συμπλήρωσε.
Οι παραπάνω δράσεις σύμφωνα με τον κ. Βαλσαμή απαιτούν ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό για να υλοποιηθούν, που κατά κύριο λόγο προέρχεται από τον δήμο Αριστοτέλη.
Ο κ. Βαλσαμής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελέστηκε τα τελευταία χρόνια και θα συνεχιστεί όπως είπε. Εξάλλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο ίδιος θα είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.