Με το Πολυγυρινό Καρναβάλι να μετρά τουλάχιστον 6 δεκαετίες ζωής, δεν είναι λίγοι οι Χαλκιδικιώτεςπου και φέτος θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που αναβιώνουν κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα του νομού. Το πέρασμα των χρόνων βρίσκει τους Πολυγυρινούς να διοργανώνουν και φέτος με αμείωτη όρεξη και κέφι ένα μοναδικό αποκριάτικο γλέντι που θα κορυφωθεί με την καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 10 Μαρτίου. Ο Πολύγυρος φημίζεται για τις εκδηλώσεις του, το  κέφι του και φυσικά την….Κατσαμάκα που προσφέρει φαγητό και ποτό.

Την Τσικνοπέμπτη το απόγευμα στις 18.00 ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων για το Πολυγυρινό Καρναβάλι 2019, με λαϊκό γλέντι στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών με λαϊκή – παραδοσιακή μουσική, κρασί και λουκάνικο για όλους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυβών «Μηκύβερνα».
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται όλη την εβδομάδα και αναλυτικότερα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ

20:00 OPERA CHAOTIQUE live, Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

19.30 Χορευτική – θεατρική παράσταση του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Χοροί από Νάουσα (Μπούλες και Γενίτσαροι), Καρδίτσα, Πήλιο και αποκριάτικοι και όχι μόνο χοροί από το νησί της Χίου.
Θα παρουσιαστεί η κωμωδία για κλάματα «Στης κρίσης τον καιρό» βασισμένη στην πετυχημένη θεατρική επιθεώρηση του Λ. Λαζόπουλου «Sorry I am Greek».

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

18:00 Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει τα παιδικά του βιβλία σε μικρούς και μεγάλους  στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Συμμετέχει το Παιδικό Τμήμα της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Χαλκιδικής. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

19:30 Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει… Παράλληλη δράση της Κινηματογραφικής Λέσχης Δήμου Πολυγύρου. Οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους 2018 του διεθνώς αναγνωρισμένου Φεστιβάλ Δράμας μας κρατούν συντροφιά και φέτος στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Κατάλληλο από 16 ετών.
[metaslider id=63191]

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

21:00 Η καθιερωμένη εκδήλωση «Οι μουσικοί της πόλης» για μια ακόμη φορά μας διασκεδάζουν και μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές. Στο τουριστικό περίπτερο «Έξι Βρύσες»

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

19.30 Θεατρική παράσταση «Ξύπνα Βασίλη».
Μετά την παράσταση «Δον Καμίλο», ο Θεατρικός Όμιλος Δικηγόρων Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα ακόμη θεατρικό έργο στον Πολύγυρο, το «Ξύπνα Βασίλη» του Δημήτρη Ψαθά.

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

18:00 Σύλλογοι του Πολυγύρου πλημυρίζουν τους δρόμους της πόλης με τη συνοδεία της Προφταστήρας και των ζουρνάδων με κατάληξη το Λαογραφικό Μουσείο.
19:00 Συμβολική εκδήλωση στην οικία Καραγκάνη – Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου, από τον Εθελοντικό Όμιλο Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου. Ζουρνάδες, παραδοσιακά κεράσματα, λουκάνικο και κρασί για όλους τους επισκέπτες.
21:00 Ο καθιερωμένος «Χορός των Γυναικών» στο Τουριστικό Περίπτερο «Έξι Βρύσες», από τον Σύλλογο Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

20:00 Συναυλία με μουσικό συγκρότημα KUDURDISTAN στον πεζόδρομο, μπροστά στο δημαρχείο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

20:00 Ντράβαλο Party μπροστά στο Δημαρχείο με τους μουσικούς παραγωγούς του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πολυγύρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

Από τις 11:00 το πρωί:
•Έκθεση ιστορικού αυτοκινήτου από τον Σύλλογο Ιστορικού Αυτοκινήτου Β. Ελλάδος, απέναντι από το κτίριο της ΠΕΧ (Διοικητήριο). Τα ιστορικά αυτοκίνητα θα πάρουν μέρος και στην αποκριάτικη παρέλαση επί της οδού Πολυτεχνείου
• Η «Κατσ΄αμάκα» σερβίρει στους επισκέπτες δωρεάν λουκάνικο, ελιές και κρασί στο πάρκο των Έξι Βρύσεων.
• Ο Σύλλογος Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου προσφέρει δωρεάν σε όλο τον κόσμο χειροποίητο παραδοσιακό χαλβά στον πεζόδρομο Πολυγύρου.
• Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων Χορευτικού Ομίλου Πολυγύρου, Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής και Χορευτικής Ομάδας 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου γονέων/κηδεμόνων και φίλων, στην πλατεία Παραλή.
14:00 Παρέλαση καρναβαλιστών επί της οδού Πολυτεχνείου.
Το γλέντι θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς ρυθμούς στην πλατεία των Έξι Βρύσεων με την ορχήστρα του Λάκη Χατζούδη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Γλέντι, πέταγμα χαρταετού, λαγάνα, νηστίσιμοι μεζέδες και κρασί στην παραλία Καλυβών. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών «Μηκύβερνα». με την ορχήστρα του Λάκη Χατζούδη.
Στην πλατεία των Ριζών, ετοιμάζονται και προσφέρονται δωρεάν, από το Σύλλογο Γυναικών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Τοπική Κοινότητα Ριζών, φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα.
Στα Ψακούδια γλέντι, πέταγμα χαρταετού και νηστίσιμα εδέσματα. Οργάνωση: σύλλογοι Δ.Δ. Ορμύλιας και Δ.Ε. Ορμύλιας.