Με την παρουσία κορυφαίων επιστημόνων της Φυσκής Επιστήμης, Ελλήνων και ξένων, αρχίζει την Παρασκευή 1η Μαρτίου, το 3ο Διεθνές Συνεδρίου Αθλητικών Επιστημών, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ΚΕΔΕΑ.
Το 3ο Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στοχεύει σε ακόμη μεγαλύτερο εύρος παροχής πληροφοριών και γνώσης σε όλη την αθλητική, εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα.
Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που έγινε με την ευκαιρία της έναρξης του Συνεδρίου, μίλησαν ο κοσμήτορας της Σχολής ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης κ. Κοσμάς Χριστούλας, ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Γιώργος Τζέτζης και ο καθηγητής Σπύρος Κέλλης.
Στην συνέντευξη, επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της συμμετοχής των περισσότερων αθλητικών επιστημονικών εταιρειών της χώρας, με θέματα σύγχρονα και επίκαιρα, ενώ θα συμμετάσχουν ως εισηγητές, διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, με πλούσια θεματολογία που περιλαμβάνει όλο το φάσμα των επιμέρους επιστημών του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής. Θα παρουσιαστούν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σε τομείς όπως προπονητική, αθλητιατρική, βιοχημεία της άσκησης, βιοκινητική, αθλητική ψυχολογία, Ιστορία της φυσικής αγωγής κ.α., ενώ το Συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία σε Απόφοιτους των ακαδημαϊκών ετών 1987 και 1988 να θυμηθούν τα παλιά στις συναντήσεις που θα γίνουν το Σάββατο 2/3.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει συμπόσια, στρογγυλές τράπεζες (Debates), διαλέξεις και παρουσιάσεις, ενώ θα παρουσιαστούν καινοτόμες έρευνες και μελέτες για θέματα όπως το ντόπινγκ, η αθλητική παιδεία, η προετοιμασία των ομάδων κλπ. Ξεχωριστό ενδιαφέρον και με ιδιαίτερη σημειολογία λόγω της εποχής αποκτά η στρογγυλή τράπεζα με θέμα την Επαγγελματική προοπτική αποφοίτων ΣΕΦΑΑ, με τη συμμετοχή όλων των Κοσμητόρων όλων των ΣΕΦΑΑ της χώρας.
Ο κ. Χριστούλας απηύθυνε πρόσκληση στους καθηγητές και φοιτητές Σωματικής Αγωγής να παρακολουθήσουν το πλούσιο πρόγραμμα του τριήμερου Συνεδρίου επικαλούμενους την ανάγκη ενημέρωσης πάνω στις επιστημονικές έρευνες των συμμετεχόντων. Επίσης ο κ. Χριστούλας ερωτηθείς σχετικά με το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο, είπε: “Διαψεύδω τις φήμες και πληροφορίες που είδαν φως της δημοσιότητας, πως ο Υπουργός Αθλητισμού δεν περιλαμβάνει στο νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο τις δικές μας προτάσεις γιατί δεν τις έλαβε έγκαιρα. Διαβεβαιώνω πως από τις 14 Ιανουαρίου έχουμε καταθέσει επίσημα της προτάσεις μας που είναι αποτέλεσμα των συναντήσεων μας με τον ίδιο τον Υπουργό και οι προτάσεις μας  αφορούν την δική μας επιστήμη και τους επιστήμονες που εργάζονται με τις συγκεκριμένες ειδικότητες. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί σε αυτό το εργασιακό χάος που υπάρχει να μην υπάρχει επαγγελματική κατοχύρωση και είναι επικίνδυνο να έχουν περιθώριο ασχολίας άτομα, που δεν έχουν την επιστημονική κατάρτιση που επιβάλλεται”.
“Το 1ο Συνέδριο έγινε το 2014 και έκτοτε σημειώνει μεγάλη επιτυχία και με τις επιστημονικές τεκμηριώσεις ωφελείται η αθλητική κοινότητα” επισήμανε ο κ. Κέλλης, ενώ ο κ. Τζέτζης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και την παρουσία χορηγών και επισκεπτών.