Σε λίμνη έχουν μετατραπεί δεκάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων κοντά στη θάλασσα στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, στο δρόμο που οδηγεί στο πεδίο βολής. Εδώ και 3 μήνες τώρα φαίνεται πως υπάρχει διαρροή πιθανόν, στο αρδευτικό δίκτυο, από όπου το νερό ρέει ανεξέλεγκτα πλημμυρίζοντας τα παρακείμενα χωράφια. Ο κ. Μαργαρίτης Πλατσάς, που καλλιεργεί ελιές σε παρακείμενη έκταση, είδε το χωράφι του να μετατρέπεται σε λίμνη και κάλεσε αρχικά τον πρόεδρο του Αγίου Μάμα και στη συνέχεια, άμεσα, τον δήμο Ν. Προποντίδας.


Στην υπηρεσία ύδρευσης τον ενημέρωσαν ότι θα γίνει διερεύνηση των αιτιών και του σημείου από όπου τρέχει το νερό. “Ήρθε ο άνθρωπος που συνεργάζεται με τον δήμο, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν από που προέρχεται το νερό. Στο μεταξύ η στάθμη του έχει φτάσει μέχρι τον αστράγαλο. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τις ελαιοκαλλιέργειες”, μας δήλωσε ο κ. Πλατσάς.


Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ μιλήσαμε με τον αρμόδιο εργολάβο του δήμου και ζητήσαμε απάντηση για τη διαρροή νερού που σημειώνεται εδώ και μήνες. Όπως απάντησε, αναζητούν ακόμη τον σπασμένο αγωγό από όπου τρέχει το νερό ενώ είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση με τομές που έγιναν στις εκτάσεις και όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται. Στο μεταξύ ωστόσο, δεν καθίσταται εφικτό να κλείσει το σύνολο του δικτύου ώστε να σταματήσει το νερό και να βρεθεί το πρόβλημα, καθώς από το ίδιο δίκτυο υδρεύονται σπίτια.