Ενημέρωση γονέων
Η παρακάτω επιστολή έχει σταλθεί σε όλες τις υπηρεσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχουν γίνει συναντήσεις γονέων και του συλλόγου με την διευθύντρια της πρωτοβάθμιας μια φορά στο σχολείο μας και δύο φορές στον Πολύγυρο, αλλά δυστυχώς δεν δείχνουν καμία διάθεση να δώσουν άλλη λύση.
Θέμα: Παραμονή της δασκάλας Ρεβενικιώτη Ευδοξία στην τάξη της Δ’ Δημοτικού Νέου Μάρμαρα.
Αξιότιμοι κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια των γονέων και κηδεμόνων αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, και τον έντονο προβληματισμό των μαθητών αναφορικά με την ξαφνική μετακίνηση της κυρίας Ρεβενικιώτη Ευδοξίας, στο τρίτο τρίμηνο του σχολικού έτους, σε άλλο σχολείο.
Έχοντας ήδη διανύσει σημαντικό μέρος της σχολικής χρονιάς και αναγνωρίζοντας από όλους το σημαντικό έργο που έχει διατελέσει ως τώρα η εν λόγω δασκάλα, ως κύρια εκπαιδευτικός της τάξης από τον Σεπτέμβριο του 2018, αφού η πρώτη εκπαιδευτικός που είχε αναλάβει τη Δ’ τάξη ζήτησε να φύγει, πιστεύουμε ότι είναι τουλάχιστον παράλογο να ζητάτε να γίνει κάτι τέτοιο. Επίσης νομίζουμε το έργο και η αξία της δασκάλας αποδείχτηκε και από τη συμμετοχή των γονέων της τάξης, σήμερα,04/03/2019 ενώπιον της Διευθύντριας.
Ζητάμε να λάβετε υπόψιν τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στα παιδιά της τάξης, τη στιγμή που ζητάτε ουσιαστικό έργο από τους εκπαιδευτικούς ενώ εσείς οι ίδιοι με αυτές σας τις αποφάσεις αναιρείτε το έργο που γίνεται.
Ζητάμε επίσης να λάβετε υπόψιν σας και την ίδια την δασκάλα που όπως θα ξέρετε πολύ καλά είναι τρίτεκνη μητέρα εκ των οποίων τα δύο από τα παιδιά της είναι δίδυμα μωρά. Η διαδρομή που θα διανύει κάθε μέρα θα γίνεται σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της περιοχής με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αυτό όπως καταλαβαίνετε σημαίνει ότι έχει οργανώσει τη ζωή της με το δεδομένο που υπήρχε ως τώρα, ότι θα είναι δασκάλα στο Δημοτικό σχολείο του Νέου Μαρμαρά. Φανταστείτε πόσο δύσκολο θα είναι για μία πενταμελή οικογένεια στο τέλος της σχολικής χρονιάς και εντελώς ξαφνικά να πρέπει οργανωθεί ξανά από την αρχή. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό δεν γίνεται χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στην ίδια την οικογένεια.
Με αυτά τα δεδομένα σας παρακαλούμε θερμά να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να καλυφθεί το κενό του Δημοτικού Σχολείου της Τορώνης με αναπληρωτή εκπαιδευτικό που δεν είναι σε τάξη έτσι ώστε τα παιδιά και των δύο σχολείων να τελειώσουν την σχολική χρονιά με ηρεμία. Σε διαφορετική περίπτωση, γονείς και μαθητές θα προβούμε σε κινητοποιήσεις που είναι και η μόνη διέξοδος μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι για την επίλυση του προβλήματος, ξεκινώντας ήδη από σήμερα και για όσο χρειαστεί, κρατώντας τα παιδιά μας σπίτι και αυτό θα είναι μόνο η αρχή.
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ