Την πεποίθησή του ότι πολύ σύντομα η ιδιωτική ασφάλιση θα αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Ζορμπάς, επισημαίνοντας ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν ήδη αρχίσει να την αναζητούν, λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της μη επαρκούς -όπως υποστηρίζει- κάλυψής τους από τον ΕΛΓΑ.
“Τα τελευταία δύο χρόνια, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα προβληματίζονται έντονα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στο πεδίο της κάλυψης της αγροτικής τους παραγωγής, μέσω των καταστροφών που βιώνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής”, είπε ο ίδιος στο περιθώριο του σημερινού 2ου συνεδρίου που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Αγροτική Ανάπτυξη».
Όπως εξήγησε ο κ. Ζορμπάς, “προ διετίας δεν υπήρχε ούτε συνείδηση, αλλά ούτε και ενδιαφέρον για την ιδιωτική τους ασφάλιση εκ μέρους των αγροτών και κτηνοτρόφων. Όταν όμως μπήκε πλαφόν στον ΕΛΓΑ ως προς το ύψος της αποζημίωσης, αλλά και η απαλλαγή του 20% ως προς τη ζημία, βλέποντας οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι ένα σημαντικό κομμάτι της ζημιάς που παθαίνουν δεν καλύπτεται, άρχισαν να λειτουργούν ακόμη πιο επιχειρηματικά και να αναζητούν διεξόδους”. Ουσιαστικά, όπως διευκρίνισε “οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να τα περιμένουν όλα από το κράτος”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ