Με ενθουσιασμό συμμετείχαν τα παιδιά στη διαδραστική παρουσίαση της ιστορίας των παραμυθιών της  Σωτηρίας Κυρμανίδου «Ο ΚΑΠΝΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΑΦΤΟΧΩΡΑ» και «Η ΣΤΑΛΑΧΤΗ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΖΥ»  την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορμύλιας.
Η συγγραφέας μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαρούμενη και γιορτινή συνομίλησε με τα παιδιά, απάντησε στις ερωτήσεις τους και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της. Για τα βιβλία μίλησε Ρένα Δήμητσα Φιλόλογος και ο Βασίλης Γκαρλής Βιβλιοθηκονόμος.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσίασης βιβλίων και συγγραφέων που οργανώνει το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» σε συνεργασία με συγγραφείς και ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.
«Τα παιδιά, οι μαμάδες, οι μπαμπάδες, γιαγιάδες, και παππούδες, ήταν εκεί και γέμισαν οι ψυχές μας συναίσθημα, μοίρασμα, προβληματισμούς. Ο κ. Βασίλης Γκαρλής εκτός από οικοδεσπότης, ήταν και εισηγητής μαζί με την  εξαιρετική φιλόλογο κ. Ρένα Δήμητσα. Σύντομοι, περιεκτικοί, ουσιαστικοί σε οτι ανέφεραν. Απαντήθηκαν ερωτήσεις, παίξαμε με τα παιδιά. Το βιβλίο είχε την τιμητική του. Σας ευχαριστώ από καρδίας για τη γνωριμία, την αλληλεπίδραση, αυτό το κοίταγμα στα μάτια. Να είσθε όλοι σας καλά. Κρατώ μια θέση στην καρδιά μου για όλους σας. Ευχαριστώ εγκαρδίως την κ. Ιφιγένεια Κυριάκου για τη διευκόλυνση της παρουσίας μου κοντά σας, που ασθενούσα δεν ήταν κοντά μας. Περαστικά. Εις το επανιδείν.» ανέφερε η συγγραφέας κ. Σωτηρία Κυρμανίδου.