Επιστολή – απάντηση του Δημάρχου Αριστοτέλη, κ. Γιώργου Ζουμπά, για τις δηλώσεις του κ. Βαλιάνου σχετικά με τα Στάγειρα και το Άλσος Αριστοτέλη.
Αγαπητέ Στέλιο,
ούτε αυτή τη φορά θα ασχοληθώ με το πρόγραμμά σου για το Δήμο, καθώς αυτό είναι κάτι που θα αξιολογήσουν οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους.
Τηρώντας όμως την υπόσχεσή μου, θα απαντώ σε κάθε τι που λέγεται και αφορά στη σημερινή Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα μάλιστα, όταν γίνεται λόγος για δράσεις και έργα ήδη δρομολογημένα!
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: Ανάπλαση χώρου του Πάρκου Αριστοτέλη.

  • Στις 25/07/2016 Κατατέθηκε το αίτημα του Δήμου Αριστοτέλη προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για τη χρηματοδότηση της μελέτης (εδώ)
  • Στις  4/11/2016 Εκδόθηκε η απόφαση χρηματοδότησης της μελέτης από το Υπουργείο, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θησέας» (εδώ)
  • Στις 15/5/2017 με απόφαση Δημάρχου συγκροτήθηκε, σε συνεργασία με την αρχαιολογία, ομάδα εργασίας έργου με αντικείμενο την «Ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση Άλσους Αριστοτέλη στα Στάγειρα» (εδώ)
  • Στις 6/6/2017 Εκδόθηκε η απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής για τον ορισμό εκπροσώπων στην ομάδα εργασίας (εδώ)
  • Στις 3/4/2018 έγινε η παραλαβή των μελετών από το Δημοτικό Συμβούλιο (εδώ και εδώ)
  • Στις 26/6/2018 υποβλήθηκε ολοκληρωμένη η πρόταση στο Πρόγραμμα Leader για χρηματοδότηση (εδώ)

Μάλιστα, η πρόταση περιλαμβάνει την ανάπλαση όλου του χώρου και όχι μόνο την πεζογέφυρα.
Αυτά όλα λοιπόν, δεν είναι … «θα» και υποσχέσεις, όπως αρέσκεσαι να τα ονομάζεις!
Βέβαια, αναγνωρίζω ότι λόγω των εγνωσμένων ικανοτήτων σου, το έχει αποδείξει εξάλλου η θητεία σου στην Περιφέρεια, εσύ θα τα κάνεις… καλύτερα και… μεγαλύτερα.
Ωστόσο, μην υποτιμάς και τις…. ταπεινές προσπάθειες των άλλων!

Θα ήταν παράλειψη να μην επισημάνω, ότι δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση, ότι πάσχεις από έλλειψη προτάσεων για τον τόπο, απλώς στην πραγματικότητα, ο Δήμος δεν ήταν ποτέ εντός του πεδίου των ενδιαφερόντων σου, με συνέπεια να υποπίπτεις συνεχώς σε σφάλματα.
Πιστός στη δέσμευσή μου, σου δηλώνω για άλλη μία φορά, ότι είμαι στην διάθεσή σου να σε ενημερώσω για όλα, έτσι ώστε να μην εκτίθεσαι.
Φιλικά
Γιώργος Ζουμπάς
Δήμαρχος Αριστοτέλη