Ομάδα πολιτών βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος, κάνοντας διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, μοιράζοντας φυλλάδια. Ανδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο τους απώθησαν μέχρι την αρχή της οδού Ερμού και στη συνέχεια δύο πολίτες προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσαγωγές έγιναν επειδή αρνήθηκαν τον αστυνομικό έλεγχο.
Διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών πριν από τη μαθητική παρέλαση
Διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών πριν από τη μαθητική παρέλαση
Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία
Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία
Προσαγωγές πριν από τη μαθητική παρέλαση
Προσαγωγές πριν από τη μαθητική παρέλαση
Πρόκειται για στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και του ΔΗΚΚΙ, ενώ με ανακοίνωσή της η ΛΑΕ κατήγγειλε τις «προληπτικές προσαγωγές- συλλήψεις» τους, κάνοντας λόγο για μια ακόμη προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης.
Αναλυτικά:
«Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει τον νέο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με βάση τον οποίο τα ΜΑΤ προέβησαν σε προληπτικές προσαγωγές-συλλήψεις των διαδηλωτών της «Επανεκκίνησης» που μοίραζαν φυλλάδια στο Σύνταγμα, 150 μέτρα μακριά από τη μαθητική διαδήλωση και προέβησαν συγκεκριμένα στην αναίτια σύλληψη του Παναγιώτη Μαντά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) και του ΔΗΚΚΙ και του αγωνιστή Γιώργου Σταθόπουλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).
Είχε προηγηθεί προσπάθεια ελέγχου των προκηρύξεων και απαγόρευσης στον Παναγιώτη Μαντά να μεταβεί στο χώρο του Συντάγματος.
Η σύλληψη των δύο αγωνιστών αποτελεί άλλη μία προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία των πολιτών ακόμα και με προληπτικές προσαγωγές.
Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει τις συλλήψεις και ζητά την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών»
Εντονη ήταν η αστυνομική παρουσία στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, για τη μαθητική παρέλαση, στην οποία την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί σε όλη τη χώρα, εξαιτίας του φόβου αντιδράσεων των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς αποφάσισε τελικά να μην πάει στην παρέλαση της Δευτέρας στη Λάρισα, ενώ ο Γιώργος Βαρεμένος αποδοκιμάστηκε σφοδρά στη Μελβούρνη, όπου παρέστη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Εντονη αστυνομική παρουσία για τη μαθητική παρέλαση
Εντονη αστυνομική παρουσία για τη μαθητική παρέλαση
Πηγή: iefimerida.gr