“Τον κίνδυνο να καταρρεύσουν τα λουτρά της Θέρμης που παραμένουν κλειστά για περισσότερα από δέκα χρόνια” επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και των Λουτροπόλεων Ελλάδας, Ανέστης Αναστασιάδης. Όπως αναφέρει, το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά οι προσπάθειες που έχουν γίνει και τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης να επιληφθεί του ζητήματος, απέβησαν άκαρπα.
Ο κ.Αναστασιάδης είπε επίσης ενημερώνοντας τα μέλη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, που έγινε πρόσφατα, ότι “ από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου διαπίστωσε ότι «η σημερινή κατάσταση των λουτρών είναι απαράδεκτη» και ότι «υπάρχει κίνδυνος τα παλιά λουτρά να καταρρεύσουν» και για το λόγο αυτό κάλεσε τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης να ενεργήσουν άμεσα για να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις και να προβούν σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες (στερέωση, κατεδάφιση ετοιμόρροπων κ.α.)”.
Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε επίσης την ανάγκη να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης και να πουν για το ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για οικόπεδο των 500 στρεμμάτων των λουτρών Θέρμης και τις υπάρχουσες λουτρικές εγκαταστάσεις.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου, κ.Αναστασιάδης έκανε επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν αποδέχτηκε την πρόταση του Πανελλήνιου Συλλόγου για την παραχώρηση χώρου σε περίπτερο της Νέας Παράλιας για την ανάδειξη του σε σημείο προβολής του θεραπευτικού τουρισμού.
Παράλληλα, είπε ότι συναντήθηκε με το διοικητή της ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πλωμαρίτη, με τον οποίο συζήτησε την πρόταση του συλλόγου για να κατασκευαστεί στα λουτρά της Θέρμης το νέο νοσοκομείο Παίδων αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ