Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 13.400 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και ανέργους του ΟΑΕΔ, που βρίσκονται σε επισφαλή θέση εργασίας (εγκλωβισμένοι), μέσω παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης με voucher, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.
Η έναρξη υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ενδιαφερομένων στην ιστοσελίδα http://epiteliki-ergasias.gov.gr/ ξεκινά από αύριο Πέμπτη, 4 Απριλίου.
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

  • Παροχή εξατομικευμένης συμβουλευτικής, σε ατομικές συνεδρίες με εξειδικευμένο Σύμβουλο που θα επιλεγεί από τον ΕΟΠΠΕΠ)
  •  Προγράμματα κατάρτισης σε οριζόντιες δεξιότητες και γνώσεις τα οποία θα έχουν διάρκεια κατά μέσο όρο 120 ώρες και θα οδηγούν σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν. Τα προγράμματα κατάρτισης – πιστοποίησης θα υλοποιηθούν με το σύστημα επιταγών (voucher) από παρόχους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων»
  • Παρακολούθηση κάθε ωφελούμενου κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, ώστε να αποτυπωθούν τα αποτελέσματα των δράσεων.

Σημειώστε ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν 900 ευρώ (120 ώρες * 7,5 εκπαιδευτικό επίδομα) και κατ΄ αποκοπή επίδομα 250 ευρώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης.
Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση (κριτήρια ΟΑΕΔ, διαδικασία).
Ολόκληρη η απόφαση (PDF)
Πηγή: workenter.gr