Αρνούμενοι/ες να συμβιβαστούμε με τη σημερινή πραγματικότητα, όλοι και όλες που μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για μια αξιοπρεπή καθημερινή ζωή,  που θέλουμε έναν ανοιχτό, αλληλέγγυο και δημοκρατικό Δήμο χωρίς αποκλεισμούς, με ισότητα, αναλαμβάνουμε κοινή πρωτοβουλία για μια νέα, δημοκρατική  αυτοδιοικητική παρέμβαση στο Δήμο.
Δεν πιστεύουμε σε «έτοιμες λύσεις». Δεν χρειαζόμαστε «μεσσίες». Χρειαζόμαστε την ελπίδα ότι όλα μπορούν να αλλάξουν. Τίποτα όμως δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την ενεργή συμμετοχή όλων μας. Χωρίς τον κοινό αγώνα για ένα άλλο δρόμο,  για μια άλλη λύση,  απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, με όποια μορφή σήμερα εμφανίζονται.

  • Διεκδικούμε  ένα  Δήμο αντάξιο  αντάξιο των προσδοκιών μας για δημοκρατία και αξιοπρέπεια.
  • Παλεύουμε για ένα Δήμο με διαφάνεια, αξιοκρατία, νομιμότητα, που να λειτουργεί δημοκρατικά, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
  • Απαιτούμε ένα Δήμο  διαφορετικό απ’ το σημερινό, χωρίς ανεπάρκεια σε δημόσια αγαθά (όπως νερό, καθαριότητα κ.ά.), υψηλής ποιότητας ζωής για τον πολίτη, φιλοπεριβαλλοντική, Δήμο του πολιτισμού, της δημιουργίας και των ευκαιριών για τους νέους.
  • Θέλουμε να βάλουμε τέλος στο  δημαρχοκεντρικό μοντέλο, να φτιάξουμε ένα Δήμο συμμετοχικό, συλλογικό, που να υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων.
  • Οραματιζόμαστε ένα Δήμο προπύργιο υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων, των δημόσιων αγαθών και όχι  Δήμο επιχειρηματία. Ένα Δήμο που αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στη νέα γενιά.

Επειδή «ο Δήμος  είναι οι άνθρωποί τους», επειδή πέρα από τις φωταγωγημένες πλατείες και τις κοσμικές εκδηλώσεις, υπάρχει και  η  «Άλλη Προποντίδα», με τις  κοινωνικές αντιστάσεις και τους ενεργούς πολίτες,   οι οποίοι δίνουν καθημερινές μάχες και κερδίζουν στόχους, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ένα άλλο, συλλογικό όραμα για την Ν. Προποντίδα, απευθυνόμαστε:

  • Σε όσους/ες συμμερίζονται τη γενική αρχή «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» και αμφισβητούν  την κυριαρχία των διοικούντων.
  • Σε  όσους/ες  υπερασπίζονται το Δήμο, το φυσικό περιβάλλον,  τις κοινωνικές υποδομές και τη συλλογική χρήση του χώρου και των κοινωφελών υπηρεσιών, απέναντι στους κερδοσκόπους.
  • Σε όσους/ες έχουν πρώτη προτεραιότητα την αναδιανομή των πόρων υπέρ των υποβαθμισμένων περιοχών και των αδύναμων κοινωνικά ομάδων και ατόμων και απορρίπτουν τη λογική των συναλλαγών.
  • Σε όσους/ες δυσφορούν απέναντι στα κυρίαρχα πρότυπα και θέλουν να διατηρήσουν την ιδιότητα του πολίτη, όχι να μετατραπούν σε πελάτες – καταναλωτές.
  • Σε όσους/ες αγωνίζονται για τη δημοκρατία στο Δήμο, για τη συμμετοχή  των πολιτών στους θεσμούς και την αυτονομία των κοινωνικών φορέων.
  • Σε όσους /ες νοιώθουν τη νοημοσύνη τους να υποτιμάται όταν η συζήτηση γύρω από τα θέματα ενός μεγάλου Δήμου  επικεντρώνεται και εξαντλείται στην επιδεξιότητα των επικοινωνιολόγων και την προσέλκυση ψήφων.
  • Σε όσους/ες αντιλαμβάνονται ότι η απάθεια και η απραξία οδηγούν στο να προσαρμοζόμαστε παθητικά σε όλο και πιο απαράδεκτες καταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετούν ισχυρότατα συμφέροντα.
  • Στις κοινωνικές οργανώσεις και συλλογικότητες που εμπλέκονται στα θέματα του Δήμου, που θέτουν αιτήματα ή τις αφορούν οι πολιτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Στις επιτροπές κατοίκων που «πήραν το Δήμο στα χέρια τους».
  • Στους εργαζόμενους του Δήμου.
  • Στις νέες και τους νέους ιδιαίτερα, για ένα ανθρώπινο μέλλον σε έναν ανθρώπινο  Δήμο.
  • Στις  οικολογικές δυνάμεις.
  • Στις  δημοκρατικές δυνάμεις.
  • Σε στελέχη και συλλογικότητες, οι οποίες απεγκλωβίζονται από τις λογικές του παρελθόντος και ακολουθούν μια αγωνιστική πορεία
  • Σε κάθε πολίτη

Η ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ
Είναι εδώ για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Είνα εδώ για τη διασφάλιση της πολυφωνίας και την έκφραση των δημοκρατικών προοδευτικών πολιτών.
Είναι εδώ για την ισονομία των πολιτών και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των κοινοτήτων από την Ποτίδαια και τον Άγιο Μάμα,  μέχρι το Λάκκωμα και την Ηράκλεια.
Είναι εδώ γιατί είναι απέναντι στις πρακτικές του «βολέματος» των «ημετέρων», των «εκδικητικών συμπεριφορών» και των αποφάσεων που λαμβάνονται σε κλειστά γραφεία, δίχως δημοκρατική διαβούλευση.
Γιατί πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα αυτοί οι Δημότες να πρωταγωνιστήσουν στα δρώμενα του Δήμου, να αλλάξουν την τύχη του και να βάλουν τέλος στο πρότυπο  που εφαρμόσθηκε μέχρι σήμερα.
Γιατί ήρθε η ώρα των επιλογών.
Να ανατρέψουμε τις καταστροφικές πολιτικές, το αυτοδιοικητικό κατεστημένο,  ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ή ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ.
Να μετατρέψουμε το θυμό μας σε ελπίδα, σε δημιουργικότητα, σε πράξη.
Με ανθρώπους που ξέρουν να σέβονται και να υπερασπίζονται
ΘΕΣΜΟΥΣ  – ΑΞΙΕΣ –  ΙΔΑΝΙΚΑ
ΚΙΝΗΣΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ
—–η  άλλη λύση——
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΞΕΚΙΝΑΜΕ
ώρα 11.00, στο κλειστό θέατρο  Ν. Μουδανιών
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ
Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/h.alli.lysi/
Email επικοινωνίας: h.alli.lysi@gmail.com
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης Θεοδώρα Μαυρομιχάλη Κουγιώνη
Δικηγόρος
ΤΗΛ. 23730 26000
ΚΙΝ. 6937 25 25 17
FAX 23730 26000