Σε ισχύ είναι από την Παρασκευή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενημερώνοντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στην κεντρική και τη νότια χώρα. Η κακοκαιρία πλήττει νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.
Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Μακεδονία τη Θράκη και την Ήπειρο προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρές, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 με 9 μποφόρ.
Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με σποραδικές βροχές στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 7 και 14 βαθμούς κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυριακή 7 Απριλίου
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και από το βράδυ στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και από το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη, δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Δευτέρα 8 Απριλίου
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που θα είναι πιθανώς τοπικά ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.