Το Emergency3 και το Εθνικό πρόγραμμα ΚΙDS SAVE LIVES που ενέκρινε το ΥΠΠΕΘ για όλα τα Ελληνικά σχολεία, μας αφήνει μια σπουδαία κληρονομιά.
Στο Συνέδριο EMERGENCY 3 της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας σε συνδιοργάνωση με τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, δώσαμε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά το video της 15χρονης πλέον Νεφέλης η οποία πέρυσι τον Ιούνιο έγινε το πρώτο παιδί στην Ελλάδα που επαναφέρει ένα θύμα καρδιακής ανακοπής στην ζωή, την ίδια την της αδερφή η οποία πνίγηκε σε πισίνα βάθους 3μιση μέτρων.

Η Νεφέλη αναφέρει πως η εκπαίδευση της μέσα από το Εθνικό Πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, ήταν αυτό που την βοήθησε.
Το πρόγραμμα αυτό εκπαιδεύει ΔΩΡΕΑΝ από το 2010 μαθητές και εκπαιδευτικούς στις πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στα σχολεία όλης της Χώρας πλέον με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας[2010-2019].
Ας δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλα παιδιά, το ΥΠΠΕΘ θα πρέπει να ανταποκριθεί ΘΕΤΙΚΑ στην πρόταση του KIDS SAVE LIVES και της ΕΕΕΠΦ και να θεσμοθετηθεί το μάθημα της ΚΑΡΠΑ σε όλα τα Ελληνικά σχολεία.
To video δόθηκε στη δημοσιότητα μετά και την έγκριση της οικογένειας, με σκοπό να βοηθήσει το έργο μας στα Ελληνικά σχολεία.
Η Ελλάδα αλλάζει, χρειάζεται μόνο συστηματική δουλειά. Η δουλειά αυτή γίνεται καθημερινά χάρη σε 540 εθελοντές εκπαιδευτές και αυτοί είναι οι άνθρωποι που πρέπει να τους πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Τα περιστατικά παιδιών τα οποία μετά την εκπαίδευση τους έχουν σώσει συμμαθητές τους, συγγενικά τους πρόσωπα, κ.α. είναι δεκάδες σε όλη τη χώρα!
Οι εθελοντές του Kids Save Lives έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 30.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε 312 σε όλη την χώρα.
Το KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, είναι ένας Ανθρωπιστικός Οργανισμός, του οποίου τα μέλη με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας εκπαιδεύουν μαθητές σχολικής ηλικίας , εκπαιδευτικούς και πολίτες από το 2010. Προσφέρει πάντοτε τις υπηρεσίες του δωρεάν, μέσω των δεκάδων εθελοντών Εκπαιδευτών οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι από διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.
Το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ΥΠΠΕΘ με σκοπό την εκπαίδευση σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.
Βοηθήστε, στηρίξτε, Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές μας έχουνε ανάγκη!
Περισσότερα εδώ: www.kidssavelives.gr www.eeepf.gr