Στην ανάγκη οργάνωσης του δήμου αναφέρθηκε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Παπαευστρατίου, υποψήφιος με τη Νέα Γενιά – Νέα Πορεία. Όπως είπε, οι μεγάλες παρεμβάσεις και τα μεγάλα έργα πρέπει να καταστήσουν αξιοποιήσιμο τον δημόσιο χώρο στον δήμο. Μάλιστα δεν δίστασε να αναφερθεί στο δάνειο που έλαβε ο δήμος για τις υπό εκτέλεση αναπλάσεις. Έκανε λόγο για αποσπασματικές μελέτες και χωρίς επίβλεψη υλοποίησή τους. “Έχει τύχει να δω εργάτες να παίρνουν απόφαση εκείνη τη στιγμή. Γίνονται τμήματα του έργου χωρίς να βλέπουν το σύνολο”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπαευστρατίου δεν αναίρεσε την ανάγκη των έργων οδοποιίας, αλλά τόνισε τον αντίκτυπο αυτών σε βάθος χρόνου. “Κάποια στιγμή θα φτάσει στη Χαλκιδική και το Φυσικό Αέριο κάτι που σημαίνει ότι θα ξανασκαφτούν όλοι αυτοί οι δρόμοι. Επιπλέον όταν όλα εκτελούνται γρήγορα, τότε υπάρχει προχειρότητα”, σημείωσε. Ο ίδιος καυτηρίασε το γεγονός ότι μέχρι πρότινος στον δήμο δεν υπήρχε αρχιτέκτων μηχανικός με αποτέλεσμα να γίνονται έργα αποσπασματικά και τμηματικά. “Για παράδειγμα δεν υπάρχει τρόπος διασύνδεσης πολλών σημείων με τη Μαρίνα, που είναι πλέον εγκαταλελειμμένη. Ακόμη έχουμε σοβαρή έλλειψη πρασίνου στα Ν. Μουδανιά”, πρόσθεσε.
Σε πολύ μεγάλα έργα, στον τομέα τον αρχιτεκτονικό και αισθητικό, σύμφωνα με τον κ. Παπαευστρατίου θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψιν σοβαρές μελέτες ίσως και πανεπιστημιακών φορέων.
Στο επίπεδο της λειτουργίας του δήμου, ο κ. Παπαευστρατίου οραματίζεται έναν δήμο που θα εξυπηρετεί άμεσα τους δημότες σε όλες τους τις δραστηριότητες. Για την επιλογή του να συστρατευτεί με τον Δ. Τσούφη για τον δήμο, τόνισε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος τον “κέρδισε” με το επικοινωνιακό κομμάτι του χαρακτήρα του.