Ανακάλυψη των συστατικών που κάνουν ένα παραμύθι συναρπαστικό, δημιουργία μουσικών οργάνων από ανακυκλωμένα υλικά, διαδραστική θεατρική παράσταση και γνωριμία με την κηπουρική τέχνη είναι μερικές μόνο από τις δράσεις, μέσα από τις οποίες γονείς και παιδιά θα εμπνευσθούν, θα αντλήσουν γνώσεις και θα δημιουργήσουν στις γιορτές για ολόκληρη την οικογένεια, Fam Fiesta (Family Fiesta,) που διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη τις Κυριακές και για πρώτη χρονιά στην Αθήνα τα Σάββατα της άνοιξης.
Για το πρώτο Fam Fiesta του 2019, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 14 Απριλίου, η ομάδα του Kidot Festival (Kids of Tomorrow Festival), του Φεστιβάλ για το παιδί και τον έφηβο, έχει ετοιμάσει σε συνεργασία με δημιουργικές ομάδες της πόλης, βιωματικά εργαστήρια, παιχνίδια συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, θεατρικά δρώμενα, μουσική και πολύ χορό για μικρούς και μεγάλους. 

“Τα Fam Fiesta, οι μικρογραφίες του Kidot Festival διοργανώνονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη με δράσεις και παράλληλες εκδηλώσεις” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Αγάπη Γκότσικα από την ομάδα του Kidot Festival. 


“Στόχος των εκδηλώσεων και των φεστιβάλ που διοργανώνουμε είναι να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό πλαίσιο δημιουργικής απασχόλησης, με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών και των γονέων. Τα παιδιά μέσα από τη βιωματική μάθηση ανακαλύπτουν δεξιότητες και έχουν τη δυνατότητα διάδρασης με τους γονείς” τόνισε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ