Συνέντευξη-σχολιασμός του Βουλευτή Χαλκιδικής, Γιώργου Βαγιωνά, για την πολιτική επικαιρότητα.
Γ. Βαγιωνάς: Οι Έλληνες θέλουν δουλειές, όχι επιδόματα
Την εκτίμηση οτι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην προκήρυξη εθνικών εκλογών μέσα στις γιορτές του Πάσχα εξέφρασε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς.
Ερωτηθείς σχετικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελευθερία Χατζησταματίου, ο κ. Βαγιωνάς επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία είναι από καιρό έτοιμη γι’αυτό. Η ετοιμότητα της Πειραιώς έγκειται στο σχέδιο που έχει εκπονήσει για την επανεκκίνηση της Οικονομίας από την επομένη κιόλας των εκλογών.
Πρώτος στόχος είναι η ανάταξη της Οικονομίας μέσα από την καλλιέργεια των συνθηκών που θα βάλουν τη χώρα στο ραντάρ των ξένων επενδυτών. «Ανάπτυξη στη χώρα θα έρθει μόνο με πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαγιωνάς.
Επ’αυτού, ο κ. Βαγιωνάς υπενθύμισε οτι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2008 ήταν 20 δις και σήμερα δεν φτάνει ούτε τα έξι. Κατά συνέπεια, επαφίεται στον ιδιωτικό τομέα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που θα φέρουν την ανάπτυξη.
«Κλειδί» στην προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης για την προσέκλυση επενδύσεων θα είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
«Οι Έλληνες δεν μπορούν να ζουν με επιδόματα, χρειάζονται δουλειές», υπογράμμισε ο κ. Βαγιωνάς.