Καλοκαίρι του 2018, τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στο «Nammos» επικρατεί η συνήθης «κόλαση» με πάρα πολλούς Ελληνες να απολαμβάνουν τα παγωμένα ακόμη νερά της Ψαρρούς. Είναι τέλη Μαΐου και γύρω στο μεσημέρι, απέναντι από το εστιατόριο στο τότε «Beef bar», ο Γιάννης Παπαλέκας με την παρέα του απολαμβάνουν ένα μενού από κρέατα τα οποία συνοδεύουν με κρασί στο στρογγυλό τραπέζι που βρίσκεται αριστερά από την είσοδο.
Είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του «Nammos», αυτός που αγόρασε από τα τρία ξαδέρφια Αγγελετάκη τα ακίνητα που το στεγάζουν, δύο μπουτίκ καθώς και το ξενοδοχείο πίσω από το πιο διάσημο seaside εστιατόριο της Μυκόνου. Σχεδόν έναν χρόνο μετά από εκείνη την ημέρα, η πληροφορία ότι το «Nammos» πωλείται κυκλοφορεί έντονα τους τελευταίους μήνες, εμπλουτισμένη με μυθικά στοιχεία και ποσά, από αυτά που έχουν γίνει αγαπημένη συνήθεια στο νησί. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι ο κ. Γιάννης Παπαλέκας ζητάει 60 εκατ. ευρώ για να πουλήσει τη χρυσοφόρα γη στην Ψαρρού και ότι έχει ήδη απορρίψει την πρόταση του Ισραηλινού επιχειρηματία Τέντι Σάγκι, που έφτασε τα 40 εκατ. ευρώ. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, αφού ο «βασιλιάς του real estate στη Ρουμανία», όπως τον αποκαλούν, όντως ενδιαφέρεται να πουλήσει το διάσημο μικροσκοπικό πριγκιπάτο της Ψαρρούς. Το επιβεβαιώνει και ο ίδιος σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με πολύ δικούς του ανθρώπους, αλλά δεν βιάζεται να το κάνει, γνωρίζοντας πολύ καλά τον συγκεκριμένο χώρο.

Εχοντας δαπανήσει περί τα 11 εκατ. ευρώ για την αγορά των συγκεκριμένων ακινήτων στην Ψαρρού, έχει ήδη δεχτεί ή συζητήσει κι άλλες προτάσεις για την πώληση του πιο αναγνωρίσιμου ίσως brand της Μυκόνου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή την περίοδο το παλιό ξενοδοχείο πίσω από το «Nammos» ανακαινίζεται εξ ολοκλήρου, προκειμένου να μεταμορφωθεί, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, σε boutique hotel, το οποίο θα ανεβάσει κι άλλο το credit του βασιλείου της Ψαρρούς.
Το όχι στον Ισραηλινό κροίσο
Μέχρι τον Ιούλιο του 2015, ο Ισραηλινός Τέντι Σάγκι, εύρωστος επιχειρηματίας και λάτρης της Μυκόνου, ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό, το οποίο τον έμαθε όταν έγινε ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας που ανήκε στην οικογένεια Γκαβέλο. Καταβάλλοντας 3 εκατ. ευρώ, ο Σάγκι απέκτησε ένα ονειρικό σπίτι στην Ψαρρού, το οποίο ανήκε στην οικογένεια του γνωστού κοσμηματοπώλη. Το ακίνητο, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία και το «Nammos», θεωρείται «φιλέτο», εκτείνεται σε 400 τ.μ. και διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, πισίνα και κήπο.
Σχεδόν κάθε καλοκαίρι ο Σάγκι περνάει ένα μεγάλο μέρος των διακοπών του στο νησί και οι πληροφορίες λένε ότι έχει αγοράσει κι άλλες βίλες στην Ψαρρού, αφού, εκτός όλων των άλλων, δραστηριοποιείται και στον χώρο του real estate. Εγινε δισεκατομμυριούχος χάρη στην Playtech, μια στοιχηματική εταιρεία που ίδρυσε το 1999, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και εκτόξευσε τα κέρδη του.
Στη φετινή λίστα του περιοδικού «Forbes» βρίσκεται στο Νο 546, η προσωπική του περιουσία εκτιμάται στα 3.451.449.449 ευρώ και στο πορτφόλιο των ακινήτων του στο Λονδίνο φιγουράρει το Camden Market, τo δεύτερο πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης μετά τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ωστόσο, η προσφορά του των 40 εκατ. ευρώ για τα ακίνητα του «Nammos» δεν έγινε δεκτή από τον κ. Παπαλέκα. Ο αυτοδημιούργητος Ελληνας επιχειρηματίας από το Ζευγολατιό της Κορινθίας συζητήθηκε πολύ όταν έγινε γνωστό το deal με το «Nammos». Τον Δεκέμβριο του 2017 το όνομά του συζητήθηκε ξανά όταν η επενδυτική εταιρεία του Globalworth σήκωσε 330 εκατ. ευρώ από τις αγορές. Σε εκείνη την αύξηση συμμετείχαν νέοι θεσμικοί επενδυτές, όπως η EBRD, ενώ η εταιρεία ετοιμαζόταν να ανέβει κατηγορία και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ξεπερνούσε πλέον το 1 δισ. ευρώ. Αυτοί που τον ξέρουν καλά λένε ότι θα πουλήσει όταν κρίνει ο ίδιος ότι ήρθε η στιγμή να το κάνει, ενώ χαμογελάει όταν ακούει όσα λέγονται περί 60-80 εκατ ευρώ, ομολογώντας σε φίλους του ότι τα θεωρεί εξωπραγματικά.
Ο Ζαννής, ο Σάμι και ο Νουσρέτ
Αυτό που αναρωτιούνται όλοι εντός και εκτός Μυκόνου είναι τι θα συμβεί αν τα ακίνητα του «Nammos» αλλάξουν ιδιοκτήτη με τον Ζαννή Φραντζέσκο και τον Σάμι Ιμπραήμ, τη δυάδα που τρέχει τον όμιλο, αφού ο Κωσταντής Κουσαθανάς αποχώρησε από το σχήμα πέρυσι. Τo brand name τούς ανήκει, λένε οι καλά γνωρίζοντες, και μέχρι το 2022 που λήγει η μίσθωση του χώρου δεν φαίνεται να τους κουνάει κανείς από το χρυσό πριγκιπάτο που ίδρυσαν πριν από 16 χρόνια στην πιο απάνεμη παραλία του νησιού. Το «Nammos» στο Ντουμπάι ετοιμάζεται πυρετωδώς για να λειτουργήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από το ερχόμενο φθινόπωρο, και ο Σάμι Ιμπραήμ ξεχειμώνιασε εκεί προκειμένου να επιβλέπει το στήσιμο του πρότζεκτ. Το νέο εγχείρημα θα λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του «Four Seasons» και πάνω στην παραλία της Τζουμέιρα, φέρνοντας στο εμιράτο έναν αέρα Μυκόνου στον οποίο έχουν εντρυφήσει ενδελεχώς οι Αραβες τα τελευταία χρόνια. Φέτος οι δύο συνέταιροι επιστρατεύουν και τον διάσημο Salt Bae, τον Τούρκο σεφ που έγινε γνωστός εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αλατίζει τα φαγητά του, ο οποίος θα δουλεύει, όπως ακούγεται, στο «Nammos» και στο «Casa Tu». Πρόκειται για το εστιατόριο που ο Ζαννής με τον Σάμι άνοιξαν στη Χώρα της Μυκόνου, το οποίο διαθέτει συγκλονιστική θέα, ειδικά όταν δεν φυσάει. Ο Ζαννής Φραντζέσκος αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη Μύκονο, μετά από έναν χειμώνα όπου βρισκόταν μεταξύ Μονακό -όπου κατοικεί μόνιμα πλέον- και Κουρσεβέλ για τις ανάγκες του χειμερινού «Nammos». H επιστροφή του στο νησί γίνεται για το opening του «Nammos» και του «Linq-Linq» τη Μεγάλη Παρασκευή, τα οποία θα υποδεχτούν τους πρώτους πιστούς της φετινής σεζόν, στην πλειονότητά τους Ελληνες που διατηρούν κατοικίες ή θα εκδράμουν στο νησί για το Πάσχα.
Χρυσωρυχείο
Οι παλιοί Μυκονιάτες έλεγαν ότι όταν ο Κυριάκος Αγγελετάκης, τη δεκαετία του ’60, αντίκρισε το χέρσο χωράφι που του έδωσε ο πατέρας του μια ανάσα από την Ψαρρού δεν πέταξε τη σκούφια του. Μαζί με τη σύζυγό του Ελένη έριξαν πολλή δουλειά για να φυτέψουν ορισμένα ζαρζαβατικά και να ανοίξουν μια μικρή ταβέρνα είκοσι μέτρα από την ήρεμη παραλία.
Μέχρι τα τέλη σχεδόν της δεκαετίας του ’70 λίγοι την επισκέπτονται, αφού είναι μακριά από τη Χώρα και η πρόσβαση δεν είναι καθόλου εύκολη, όμως γύρω στο 1985 όλα θα αλλάξουν. Ο Κώστας Αγγελετάκης, γιος του Κυριάκου, αναλαμβάνει την επιχείρηση και φροντίζει να την εκσυγχρονίσει, αφού πλέον οι γνωστοί Αθηναίοι την ανακαλύπτουν. Βοήθησε τα μάλα σε αυτό και ο αείμνηστος Μάκης Ζουγανέλης του θρυλικού «Remezzo» που πήγαινε όλους τους διάσημους πελάτες του στην Ψαρρού για μπάνιο και φαγητό. Η παραλία αρχίζει να γίνεται must και τη δεκαετία του ’90 ζει μεγάλες δόξες με ημερήσιους τζίρους 3 εκατ. δραχμών, ενώ τότε λόγω τρελής ζήτησης ξεκινάει και το φαινόμενο της ρεζερβέ ξαπλώστρας που ήθελαν οι επώνυμοι πελάτες. Μετά από ένα ατυχές περιστατικό, ο Κώστας Αγγελετάκης αποφασίζει τo 2002 να πουλήσει την επιχείρηση για την οποία ενδιαφέρονται αμέσως ο Ζαννής Φραντζέσκος, ο Σάμι Ιμπραήμ και ο Κωσταντής Κουσαθανάς.
Δίνουν τα χέρια και μέσα σε έναν χρόνο γεννιέται το «Nammos» που ξεκινάει τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2003, προκαλώντας αμέσως τον ανάλογο θόρυβο. Το σέρβις είναι απίστευτο. Μόλις σε μία σεζόν το «Nammos» εκτοξεύεται στην κορυφή αφήνοντας τους άλλους πολύ πίσω, φέρνοντας μάλιστα έναν αέρα Σεν Τροπέ στο νησί. Την επόμενη χρονιά όλοι θέλουν να είναι εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, αφού μετά τις 5 το απόγευμα ξεκινάνε αυτοσχέδια πάρτυ με ελληνικά τραγούδια και γίνεται χαμός μέσα στο εστιατόριο και έξω στο μπαρ. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι όλοι όσοι διατηρούν beach bars σε παραλίες της Μυκόνου προσπαθούν να αντιγράψουν την επιτυχημένη συνταγή του «Nammos», το οποίο τα επόμενα χρόνια ζει μεγάλες στιγμές. Δισεκατομμυριούχοι επιπέδου Αμπράμοβιτς, πρωταγωνιστές τους διεθνούς jet set, σταρ του Χόλιγουντ, διάσημοι αθλητές και top models απολαμβάνουν το βασίλειο της Ψαρρούς. Η ετήσια συναυλία του Αντώνη Ρέμου, που διοργανώνεται πρώτη φορά το 2008, συγκεντρώνει κάθε χρόνο -μέχρι την αρχή της κρίσης- την επιχειρηματική ελίτ της χώρας. Οταν σταματούν αυτοί, ξεκινάνε οι επιδρομές Αράβων, Λιβανέζων, Ρώσων και Τούρκων μεγιστάνων που δεν διστάζουν να ανοίγουν τριαντάλιτρες Arman De Brignac «Midas» των 130.000 ευρώ!
Πηγή: prototheme.gr