Πολιτική

ΕΣΑμεΑ: Απαραδεκτες οι δηλώσεις Πολάκη

Στη δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σχετικά με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Η απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παύλου Πολάκη σχετικά με τα μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία που έχουν θεσπιστεί στη χώρα βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των Ατόμων με Αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία», αναφέρει η ΕΣΑμεΑ.

Τα «μαζεύει» ο Πολάκης για τον Κυμπουρόπουλο: Έκανα πολιτική κριτική και διαστρεβλώθηκε

Πίσω έκανε ο Παύλος Πολάκης σχετικά με τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Η ανάρτηση του κ. Πολάκη προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Κατόπιν τούτων, ο κ. Πολάκης τα «μάζεψε» λέγοντας «Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, νιώθω την ανάγκη να κάνω την εξής δήλωση. Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης μου από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωση των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος. Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος το οποίο αυτό υπηρετούμε και αυτό χτίζουμε οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία;».

«Αυτό δημιουργεί την την κοινωνία των ίσων ευκαιριών άρα το ερώτημα το οποίο προκύπτει προς τη Νέα Δημοκρατία και προς τον κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα , οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη κι άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν χαρές και θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής που υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων και στην κοινωνία των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία» πρόσθεσε.

«Εγώ διατύπωσα μια πολιτική κριτική σε μία δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα, από τη στιγμή που ορθώς ο κ.Κυμπουροπουλος κάνει και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο, το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν. Αυτά τα θετικά μέτρα άρση των διακρίσεων που δημιουργούν την κοινωνία των ίσων ευκαιριών αν τα θεωρούν χαρές που θέλω να τα καταργήσουν ή όχι», ανέφερε.

Κυμπουρόπουλος: Με εξέπληξε η επίθεση Πολάκη, με στεναχώρησε η κάλυψη Τσίπρα

«Με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση του κυρίου Πολάκη. Και ακόμη περισσότερο, με στεναχώρησε η κάλυψη που του παρείχε ο κύριος πρωθυπουργός» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Κυμπουρόπουλος αναφέρει ότι ο ίδιος δεν ξέρει για τα παιχνίδια της πολιτικής, αλλά εκφράζει την αποφασιστικότητά του να πορευτεί προσωπικά, χωρίς να ξεπερνά τα όρια σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

«Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν γίνεται. Και όσο μπορώ, γι’ αυτό θα παλέψω» αναφέρει.

 

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close