«Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της Ουρανούπολης και ειδικότερα του λιμανιού της συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της περιοχής, έχει όμως έντονα και υπερτοπικό χαρακτήρα, ως το σημείο σύνδεσης της χώρας και του κόσμου με το Άγιο Όρος», δήλωσε ο υποψήφιος για την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, στην συνάντηση του με τοπικούς φορείς στο πλαίσιο περιοδείας του στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, έγιναν αποδέκτες της αγανάκτησης κατοίκων και επαγγελματιών της Ουρανούπολης, καθώς το έργο της επέκτασης και εκσυγχρονισμού του λιμανιού μένει στα χαρτιά εδώ και μία δεκαετία, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η περιβαλλοντική μελέτη του έργου, που περνάει από εργολάβο σε εργολάβο, παρά το γεγονός η χρηματοδότησή του είναι εν μέρει εξασφαλισμένη από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής και ειδικότερα αυτό του τρίτου ποδιού ήταν το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που τόνισαν στην αντιπροσωπία του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά», οι τοπικοί φορείς.
«Κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξηγήσουν γιατί τόσα χρόνια δεν εξασφάλισαν την κατασκευή από την «Εγνατία Οδός ΑΕ» του πιο κρίσιμου έργου για την περιοχή: της σύνδεσης της Εγνατίας με το Άγιο Όρος, το δρόμο Ολυμπιάδας – Στρατωνίου. Έργο κομβικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη και την απρόσκοπτη μεταφορά των επισκεπτών της Αθωνικής Πολιτείας ,αλλά και έργο ποιότητας ζωής, οικονομικής ανάπτυξης και ασφάλειας για τους κατοίκους», τόνισε ο Χρήστος Γιαννούλης.
«Το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής με τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το συνδυασμό μας. Σχεδιάζουμε στοχευόμενες παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση και στα πιο μακρινά σημεία της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής».
Νωρίτερα ο Χρήστος Γιαννούλης συναντήθηκε μετο Δήμαρχο Αριστοτέλη Γιώργο Ζουμπά και παρακολούθησε το ετήσιο δρώμενο στο «Μαύρο Αλώνι»της Ιερισσού, στη μνήμη των 400 κατοίκων της περιοχής που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους το 1821.