Μία από τις πιο αναπάντεχες αλλά και ευχάριστες στιγμές στην επαγγελματική τους πορεία βίωσαν χθες το βράδυ διασώστες του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί από την Πιερία, με την συνδρομή των οποίων εγκυμονούσα, που βρισκόταν καθ΄ οδόν για το νοσοκομείο, έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι. Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα επέβαινε με τον σύζυγό της στο αυτοκίνητο και την ώρα που έφτασαν στα διόδια της Λεπτοκαρυάς ζήτησαν τη βοήθεια των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, καθώς, όπως ανέφερε ο άνδρας, είχαν “σπάσει τα νερά” της συζύγου του.
Χωρίς δεύτερη σκέψη, οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν στο αυτοκίνητο όπου στο πίσω κάθισμα του οχήματος καθόταν η εγκυμονούσα, ενώ στο σημείο έφτασε και πλήρωμα του ΕΚΑΒ που στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί και τα μέλη του ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας τον τοκετό. Μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν με ασφάλεια αρχικά στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Το ευχάριστο γεγονός δημοσιοποιήθηκε, μέσω ανάρτησης της ομάδας “diasostis.com” στον λογαριασμό της στο facebook, όπου οι συντάκτες επικαλούνται ως πηγή το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας “Όλυμπος”. “Συγχαρητήρια στους Διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας και συγκεκριμένα στο νυχτερινό πλήρωμα του Α2 Τηλέμαχος Πάνου (Telemaco Panus) και Christina Palla οι οποίοι με την ανάληψη της βάρδιας έζησαν με τον πιο έντονο τρόπο ίσως το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, τον ερχομό ενός μωρού!!!” αναφέρεται στην ανάρτηση, ενώ παρατίθεται η συγκλονιστική περιγραφή του πληρώματος που επιλήφθηκε του συμβάντος.
“Περίπου 23:00 και το σήμα από το Τ.Α.Κ. αναφέρει έντονο κοιλιακό άλγος σε γυναίκα με προχωρημένη εγκυμοσύνη. Καθ’ οδόν για το περιστατικό και νεότερες πληροφορίες μέσω ασυρμάτου ότι “σπάσανε τα νερά” της εγκυμονούσας. Η άφιξη στο σημείο άμεσα, η εγκυμονούσα στο πίσω κάθισμα του ΙΧ αυτοκινήτου, ο τοκετός έχει ήδη ξεκινήσει, το κεφαλάκι του εμβρύου είχε ήδη προβάλλει, κοιταζόμαστε με τη συνάδελφο και χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινάμε το έργο μας με συντονισμένες κινήσεις και βοηθάμε την εγκυμονούσα να ολοκληρώσει τον τοκετό στο σημείο…”.
“Παραλαμβάνουμε με ασφάλεια νεογνό και μητέρα, αμέσως γίνονται προσπάθειες ανάνηψης του νεογνού, μέχρι να φτάσουμε στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου έχουμε ζωτικά σημεία, αναπνοή, σφυγμό και το παραδίδουμε στους εφημερεύοντες ιατρούς Αριστοφάνης Παγανάς και George Garatzioulas, οι οποίοι και μας περίμεναν. Αφού προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε μητέρα και νεογνό συνεχίσαμε με την συνοδεία ιατρού για το Γ.Ν. Κατερίνης”, αναφέρεται στην ανάρτηση, η οποία κλείνει ως εξής: “Απίστευτα, ανεκτίμητα συναισθήματα η ανταμοιβή μας για το έργο που επιτελούμε…!!!”.
Ανάρτηση για το περιστατικό έκανε και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στον λογαριασμό της στο Facebook. “Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας! Βοήθησαν να έρθει στη ζωή ένα αγοράκι!!! Χθες το βράδυ έγκυος γυναίκα με τον σύζυγό της έφτασαν με το αυτοκίνητο τους έξω από το Τμήμα, ενώ είχαν “σπάσει τα νερά”! Με την πολύτιμη βοήθεια του πληρώματος του ασθενοφόρου που έφτασε στο σημείο και των αστυνομικών που είχαν βάρδια, η γυναίκα έφερε στη ζωή ένα αγοράκι!”. Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία αστυνομικών που επισκέφθηκαν σήμερα τη μητέρα και το νεογνό στο νοσοκομείο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ