Ο παλιός Πολύγυρος και οι άνθρωποι του μέσα από το φακό του δεξιοτέχνη φωτογράφου, Αργύρη Βογιατζή «ζωντανεύει» στις ΚΛΙΤΙΕΣ, όπου φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας «Οι αλήθειες της στιγμής», που διοργανώνουν ο Δήμος Πολυγύρου και το ΝΠ «Αριστοτέλης». Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 8/5 με την προσέλευση του κοινού να είναι μεγάλη.
Την έκθεση προλόγισε η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης», Ιφιγένεια Κυριάκου. Ο φωτογράφος, Σάκης Μπιλέτσιος, και η φιλόλογος, Μαρία Καραμπατάκη «παρουσίασαν τον κόσμο» μέσα από τον φωτογραφικό φακό του, Αργύρη Βογιατζή. Μνήμες για τον Πολυγυρινό φωτογράφο και το έργο του  κατέθεσε ο Ιωάννης Τσίκουλας, Καθηγητής Παιδιατρικής Αναπτυξιολογίας ΑΠΘ, ο οποίος έζησε από κοντά τον άνθρωπο, Αργύρη Βογιατζή.
Για το πλούσιο και εξαιρετικά σημαντικό φωτογραφικό υλικό το οποίο δώρισε στον Δήμο Πολυγύρου η κόρη του Αναστασία Βογιατζή,  ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, της  απένειμε , ένα πίνακα ζωγραφικής που φιλοτέχνησε η ζωγράφος Χρυσούλα Ματσούκη και απαθανατίζει την Αναστασία Α. Βογιατζή, η οποία, ως νήπιο στην Κατοχή  απαθανατίζεται σε φωτογραφία από τον πατέρα της Αργύριο Βογιατζή , να αποστρέφει το βλέμμα της στον γερμανό στρατιώτη ο οποίος την προσέγγισε.
Στόχος της έκθεσης να αποδοθεί τιμή στον αείμνηστο Πολυγυρινό φωτογράφο, τον ξεχωριστό  επαγγελματία, που απαθανάτιζε την καθημερινότητα και τις ιδιαίτερες στιγμές των συμπολιτών του.
Οι φωτογραφίες που εκτίθενται είναι 100 και καλύπτουν το διάστημα από αρχές της δεκαετίας του 1930 μέχρι την δεκαετία του 1980.
Η έκθεση θα λειτουργεί έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 ,  και το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά σε ώρες Λειτουργίας Καταστημάτων.