Γύρω στις 24 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή της β’ δόσης για το επίδομα παιδιού. Να θυμάστε ότι, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτηση Α21.
Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.
Σημειώνεται πως αν κάποιος διαπιστώσει πως έχει κάνει λάθος αφού έχει υποβάλει την αίτηση για το επίδομα παιδιού, μπορεί να την ακυρώσει πατώντας (Οι Αιτήσεις Μου) / (Προβολή) / (Ακύρωση Αίτησης) και κατόπιν να εκκινήσει νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.
Το επίδομα παιδιού για το 2019 θα πληρωθεί σε έξι δόσεις ως ακολούθως:
(A’ δόση: 29 Μαρτίου)
Β’ δόση: τέλος Μαΐου
Γ’ δόση: τέλος Ιουλίου
Δ’ δόση: τέλος Σεπτεμβρίου
Ε’ δόση: Τέλος Νοεμβρίου
ΣΤ’ δόση: Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων
Οδηγίες για την αίτηση
Για την υποβολή της αίτησης μπαίνετε στην εφαρμογή με τα διαπιστευτήρια TAXISnet πατώντας το link που ακολουθεί μετά τις οδηγίες. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων σας.
Μετά την είσοδό σας θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση. Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου.
Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο που αφορά στη Συναίνεση για το Επίδομα Παιδιού και πατήστε [Συναίνεση] (για την έναρξη συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης επιδόματος παιδιού Α21).
Δείτε πότε θα πληρωθούν τα αναπηρικά επιδόματα
Μεταξύ 23 και 24 Μαΐου αναμένεται να καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα του τρέχοντος μήνα. Κάθε μήνα ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώνει τον τρέχοντα μήνα σε αντίθεση με τους δήμους που πλήρωναν κάθε δίμηνο. Η πληρωμή θα γίνεται στα τέλη κάθε μήνα με ημερομηνία κοινή για όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για:
– 17.000 δικαιούχους διατροφικών επιδομάτων
– 2.000 δικαιούχους επιδόματος στεγαστικής συνδρομής
– 9.000 δικαιούχους επιδόματος ομογενών – προσφύγων
– 144.000 δικαιούχους προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων