Αθλητικά

Το… θρίλερ της παραμονής

Μέχρι και τη τελευταία αγωνιστική της Α' κατηγορίας επικρατεί ένα...χάος για τη μια θέση που θα οδηγήσει στην Α1 Χαλκιδικής

Αν γυρίσει ο χρόνος, θα διαπιστώσει κανείς πως τίποτα δεν προμήνυε πως θα προκύψει τέτοιο θρίλερ ως και τη τελευταία αγωνιστική της Α’ κατηγορίας. Παρόλα αυτά, λίγο η αγωνιστική υποχώρηση ορισμένων ομάδων, λίγο η άνοδος άλλων, έχει κάνει το τελευταίο εισιτήριο της Α1 ένα αγωνιστικό… θρίλερ.

Στην ουσία, τέσσερα σωματεία (σ.σ Λάκκωμα, Κρήνη, Αρναία, Βραστά) διεκδικούσαν την 11η θέση, την τελευταία για την Α1, ενώ από την προηγούμενη αγωνιστική και την ήττα  του Λακκώματος από την Όλυνθο, που μαθηματικά είναι στην Α’ κατηγορία, έγιναν τρεις.

Οι άλλοι τρεις είναι σε απόσταση αναπνοής, με τα Βραστά να προπορεύονται στη συγκεκριμένη κούρσα με 30 βαθμούς έναντι 28 της Κρήνης και 27 της Αρναίας. Η 30η αγωνιστική και τελευταία της Α’ κατηγορίας είναι κρίσιμη γιατί αφενός είναι το ντέρμπι μεταξύ Αρναίας και Βραστών, αφετέρου θα κρίνει και την ομάδα που θα αγωνίζεται στη νέα Α1 κατηγορία.

Σχετικά με τους αριθμούς, η Ελπίς Βραστών πάει για δυο αποτελέσματα στην Αρναία, γιατί και σε περίπτωση ισοπαλίας δεν την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της Κρήνης (παίζει στη δύσκολη έδρα της Ολύνθου), διότι σε ισοβαθμία υπερτερεί. Από την άλλη, αν επικρατήσει η Αρναία των Βραστών και χάσει η Κρήνη είναι αυτή που οδηγείται στην Α1 κατηγορία, αφήνοντας Κρήνη και Βραστά στην Α’ κατηγορία. Ένα ακόμη σενάριο είναι νίκη της Αρναίας και νίκη της Κρήνης, με τους τελευταίους να παίρνουν το εισιτήριο της Α1.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (18-19/5) και τελευταίο αγωνιστικό για την ΕΠΣΧ θα είναι γνωστές όλες οι ομάδες της Α1 για την επόμενη σεζόν.

Tags

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Δείτε επίσης

Close
Back to top button
Close