Στον νομό Κοζάνης περιόδευσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Κώστας Δέρβος.
«Η Δυτική Μακεδονία πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στον στρατηγικό σχεδιασμό για τη χώρα», είπε ο κ. Δέρβος. Η ΔΕΗ, συνέχισε, «πρέπει να εξυγιανθεί ώστε να γίνει ξανά ελκυστική στην αγορά ενέργειας. Η Νέα Δημοκρατία την παρέδωσε με 90 εκατ. ευρώ κέρδη και ο ΣΥΡΙΖΑ την αφήνει με 900 εκατ. ευρώ χρέη».
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επισκέφθηκε τα γραφεία του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος», όπου συναντήθηκε με το προεδρείο και συνδικαλιστικά στελέχη. Επίσης περιηγήθηκε στο κέντρο της Πτολεμαϊδας, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες και ενημερώθηκε από μέλη του εμπορικού συλλόγου για την κατάσταση της αγοράς.
Με την άφιξή του στην Κοζάνη, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε) και βρέθηκε με μέλη της διοίκησης. Έπειτα συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τη διοίκηση του περιφερειακού τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Παράλληλα πέρασε από το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Κοζάνης Κυριάκου Μιχαηλίδη και συζήτησαν για τις ανάγκες και τα προβλήματα στον δήμο.
Σε ανοιχτή ομιλία του στο «Κοβεντάρειο» ο Κώστας Δέρβος κάλεσε τους Έλληνες «στις 26 Μαΐου να δείξουν στον κ. Τσίπρα τον δρόμο της εξόδου από τη διακυβέρνηση της χώρας»
Επιπρόσθετα πήγε στην ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ