Δειλά – δειλά ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για τα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής όπου οι προσδοκίες των εμπόρων είναι υψηλές για το καλοκαίρι αυτό. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν διαφαίνεται υψηλή επισκεψιμότητα τουριστών που να αφήνουν το οικονομικό τους αποτύπωμα στον τόπο. Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουδανιών Γιώργος Λίβανος. «Όλοι οι συνάδελφοι είμαστε έτοιμοι για να αντεπεξέλθουμε στις απατήσεις της αγοραστικής κίνησης», τόνισε.

[metaslider id=71483]
Τα προβλήματα των εμπόρων όμως εντείνονται στα Μουδανιά από τα έργα ανάπλασης που κατασκευάζονται και την έλλειψη χώρων στάθμευσης. «Τα Μουδανιά εξαρτώνται από τις γύρω περιοχές από όπου όλοι έρχονται με τα Ι.Χ. τους. Ωστόσο είναι όλοι εξαγριωμένοι γυρνώντας με τα αυτοκίνητά τους για ώρες», αναφέρει ο κ. Λίβανος. Η ενημέρωση που έχει ο Σύλλογος είναι το πάρκινγκ στο Θέατρο θα παραμείνει κλειστό και υπό κατασκευή για όλο σχεδόν το καλοκαίρι. Ο δήμος τους ενημέρωσε ότι θα εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά όπως λέει ο κ. Λίβανος η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και ακόμη δεν έγινε κάτι. Και ακριβώς εξαιτίας των έργων στο κομμάτι αυτό, η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος πίσω από τα σπίτια είναι κάκιστη, με σκουπίδια και μπάζα παντού, βρωμιές και ακαθαρσίες.
«Οι καταστηματάρχες έχουν επενδύσει στα μαγαζιά εστίασης και αναψυχής. Αυτή τη στιγμή το παραλιακό μέτωπο έχει πολύ κακή εικόνα και οι καταναλωτές αυτών των καταστημάτων αδυνατούν να αφήσουν κάπου το αυτοκίνητό τους για να πιουν ένα καφέ ή να φάνε», σημειώνει με έμφαση ο κ. Λίβανος.