Εκπληκτική παραγωγή της εταιρείας Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη Δημοτική ΑΕ αποτελεί το τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο Άγιον Όρος και προβάλλεται παράλληλα με την Έκθεση Βαρλάμη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού. Πρόκειται για μια 30λεπτη παραγωγή, γυρισμένη σε Καρυές, Βατοπέδι, Σταυρονικήτα και άλλες περιοχές της Αθωνικής Πολιτείας, όπου ενδεικτικά έχει καταγραφεί η ζωή στο Άγιο Όρος και ο βίος των μοναχών.
[metaslider id=71650]
Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ Λευτέρης Βαλσαμής, η ταινία περιλαμβάνει αφηγηματικά μέρη και συνεντεύξεις και δίνει μέσα σε 30 λεπτά όλη την ιστορία του Αγίου Όρους. Οι συντελεστές, όλοι συνεργάτες της Δημοτικής Επιχείρησης, ξεκίνησαν την κινηματογράφηση το καλοκαίρι του 2018 και ολοκλήρωσαν την παραγωγή τον επόμενο Φεβρουάριο. Από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε, η δημοτική επιχείρηση προμηθεύτηκε και έχει στη διάθεσή της σε μόνιμη βάση πλέον μια κάμερα Panasonic για κινηματογραφική λήψη που θα αξιοποιηθεί στο μέλλον, σύμφωνα με τον κ. Βαλσαμή.
Οι προβολές του ντοκυμαντέρ γίνονται καθημερινά εκτός Δευτέρας, κατά τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 11.00 ως τις 13.00 και την Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, εκτός από το πρωί, και στις 17.30 το απόγευμα.