Το Σάββατο 25/5/2019 και ώρα 11.00π.μ. – 15.00μ.μ.στην Πλατεία Λευκού Πύργου θα πραγματοποιηθεί η δράση  με τίτλο”Ο κόσμος μέσα από τα μάτια των παιδιών” . Σε ένα κόσμο που υπερισχύει το ”εγώ” και η ατομικότητα και όχι το ”εμείς” και η ομαδικότητα, η ΑΡΩΓΗ θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο πλαίσιο της δράσης αυτής έχει ως στόχο να εκμαιεύσει μέσα από τον ψυχισμό των παιδιών την αλληλεγγύη και την προσφορά.
Στη δράση αυτή τα παιδιά ζωγραφίζουν, για την οικογένεια, την αγάπη, την φιλία, με σκοπό να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, μέσα από την ψυχαγωγία και τη συνεργασία με την επίβλεψη του έμπειρου ζωγράφου Μιχάλη Χατζάρα. Παράλληλα μαζί  θα είναι και τα “Πολύχρωμα Πινέλα” με face painting. Σε κάθε παιδί θα δοθεί έπαινος συμμετοχής.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συλλογή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ομάδας, με στόχο τόσο την ευαισθητοποίηση του κοινού όσο και την έμπρακτη συμμετοχή του σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης.
Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας χαρτικών απορρυπαντικών και λοιπών ειδών για τις οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Η Αρωγή Θεσσαλονίκης είναι μια ομάδα εθελοντών πολιτών, οι οποίοι δε δέχονται χρήματα ούτε φάρμακα, αλλά συγκεντρώνουν καθημερινά τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προσφέρονται σε οικογένειες μονογονεϊκές, σε οικογένειες που και οι δυο γονείς είναι άνεργοι και γενικώς σε άτομα που η κρίση τα έφερε σε στάδιο οριακής επιβίωσης ακόμα και εξαθλίωσης.
Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουμε παρέα!
Μαζί θα είναι η ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Παύλου Μελά Σταυρούπολης & Κορδελιού – Ευόσμου.
Την εκδήλωση υποστηρίζει με εθελοντές της ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ethelon, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού Π.Κ.Μ.
Άμεσες ανάγκες σε τρόφιμα και λοιπά είδη: Mέλια, πραλίνες, μαρμελάδες Πρωινά (γάλατα μακράς διάρκειας, κακάο, δημητριακά, φρυγανιές, κομπόστες, καφέδες, κέικ κλπ) Ζαχαρώδη (μπισκότα, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν κλπ) Κονσέρβες διάφορες, Πουρέ πατάτας ,είδη προσωπικής υγιεινής για παιδια(σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες), παιδικές πάνες νο 4, 5 και 6, μωρομάντηλα,χαρτομαντηλα κλπ.