Με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο διαμορφώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/05) ο «χάρτης» των ομάδων που απαρτίζουν τις τρεις κατηγορίες του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών που έφερε ο νέος αθλητικός νόμος.
Μετά από ένα απίστευτο θρίλερ, με ανατροπές και συγκινήσεις που χρόνια είχε να ζήσει το ποδόσφαιρο, ο ΟΦΗ παρέμεινε στη Super League με το 3-2 επί του Πλατανιά, που θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά στη Super League 2, όπως μετονομάστηκε η Football League.
Οι 14 ομάδες που θα αγωνίζονται από τη σεζόν 2019/2020 στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος (Super League) είναι 12 από αυτές που συμμετείχαν και σε αυτή που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ο ΟΦΗ που ήταν ο νικητής του μπαράζ και ο Βόλος, ως πρωταθλητής της μέχρι πρότινος, Football League.
Οι 14 ομάδες της Super League:

ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός
ΑΕΚ
Ατρόμητος
Άρης
Πανιώνιος
Λαμία
Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός
ΑΕΛ
Αστέρας Τρίπολης
Ξάνθη
ΟΦΗ
Βόλος

Οι 12 ομάδες της Super League 2
Οι 11 ομάδες που τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στη νέα Super League 2 ήταν γνωστές. Οι τρεις που υποβιβάστηκαν από τη Super League (ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης), οι άλλες 8 που παρέμειναν στην Football League, (από την 3η έως την 10η θέση) κι έλλειπε άλλη μία.
Τελικά, αυτή θα είναι ο Πλατανιάς, ο οποίος στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων βρέθηκε από τον Παράδεισο στην Κόλαση. Η ήττα από τον ΟΦΗ σήμανε την παραμονή της ομάδας των Χανίων στη νέα Super League 2.
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα θα υπόκεινται σε κεντρική διαχείριση, με όλα τα ματς να καλύπτονται από την κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ).
Αναλυτικά οι ομάδες:

ΠΑΣ Γιάννινα
Λεβαδειακός
Απόλλων Σμύρνης
Πλατανιάς
Απόλλων Λάρισας
Εργοτέλης
Παναχαϊκή
ΑΟΧ/Κισσαμικός
Απόλλων Πόντου
Δόξα Δράμας
Κέρκυρα
Καραϊσκάκης

Football League, η Γ΄ κατηγορία
Η τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος θα ονομάζεται στο εξής Football League. Ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα που υποβιβάστηκαν από τη δεύτερη κατηγορία θα συμμετέχουν σε αυτή την κατηγορία, όπως και οι πρώτοι των 8 ομίλων και νικητές των μπαράζ που προβιβάστηκαν.
Όπως και οι αγώνες της Super League 2, έτσι και αυτοί της Football League θα μεταδίδονται από το κρατικό κανάλι, με παρόμοιο συμβόλαιο με αυτό που υπεγράφη φέτος. Οι ομάδες θα μοιραστούν περίπου 1.8 εκ. ευρώ, ενώ ένα μέρος του συμβολαίου των συλλόγων της Super League 2 θα πηγαίνει σε αυτές της Football League.
Οι 14 ομάδες της Football League

Ηρακλής
Τρίκαλα
Ολυμπιακός Βόλου
Ασπρόπυργος
Καβάλα
Βέροια
Κρόνος Αργυράδων
Ιεράπετρα
Ιαλυσός
Αιγάλεω
Θεσπρωτός
Ιωνικός
Τριγλία
Διαγόρας