Το διαφορετικό της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτό που προκαλεί τα προβλήματα της επόμενης ημέρας. Αυτό ισχυρίζεται ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, και εκ νέου υποψήφιος με την Αλληλεγγύη του Απ. Τζιτζικώστα. Και συνεχίζει εξηγώντας ότι αν κάποιος δεν έχει ισχυρή πλειοψηφία θα είναι δύσκολο να ασκήσει διοίκηση στα όρια της Περιφέρειας ή του δήμου ανάλογα με τον βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Για το έργο της παράταξης Τζιτζικώστα ο κ. Γιώργος υποστηρίζει ότι θα μπορούσαν να γίνουν κι άλλα πράγματα αν οι συνθήκες στη χώρα μας ήταν διαφορετικές, όμως αυτά που έβαλε ως προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης για τη διαχείριση της καθημερινότητας και την απορρόφηση του ΕΣΠΑ έγιναν πραγματικότητα. «Τα μεγάλα έργα, ο άξονας Ποτίδαιας Κασσάνδρας, οι περιφερειακοί Αρναίας και Πολυγύρου, το λιμάνι της Συκιάς και άλλα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και οι παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους δήμους μέσω του ΠΕΠ που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, όλα ήταν παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν επιτυχώς», τονίζει.
Μιλώντας για τα επόμενα έργα σε σειρά προτεραιότητας, ο κ. Γιώργος έδωσε βαρύτητα στο φράγμα του Χαβρία, και τη σημασία της υδρευτικής κάλυψης του νομού κυρίως για αρδευτικές ανάγκες. Επίσης, στον άξονα Θέρμης Γαλάτιστας που πρέπει να ολοκληρωθεί, και φυσικά το κομμάτι πριν από τη γέφυρα της Ποτίδαιας. «Ο μεγάλος οδικός άξονας Πολύγυρος, Βραστά, Πλανά, Ιερισσός, Ουρανούπολη και ο παλιός άξονας μέσω Αρναίας, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι είναι στις άμεσες παρεμβάσεις», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης που φυσικά αναφέρει ότι η Χαλκιδική πρέπει να συνδεθεί με την Εγνατία Οδό. «Η διασύνδεση να γίνει με το Άγιο Όρος ως έργο Εθνικής σημασίας», επισημαίνει.
Το μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης της αντιπεριφέρειας που σήμερα μετρά 84 άτομα θα αλλάξει με την αναδιάρθρωση του Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό εκτιμά ο αντιπεριφερειάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Χαλκιδική θα εξυπηρετείται καλύτερα έστω και για κάποιες ημέρες το μήνα.
«Ζητάμε από τους πολίτες να μας κρίνουν δίκαια και να αξιολογήσουν τα 24 χρόνια της παρουσίας μου στα κοινά. Ο συνδυασμός του Απόστολου Τζιτζικώστα θα τα πάει περίφημα όπως αντιλαμβάνομαι από τον κόσμο. Εγώ, καλώ τους Χαλκιδικιώτες μέσω του σταυρού προτίμησης προς το πρόσωπό μου να με αναδείξουν για άλλη μια φορά Περιφερειακό Σύμβουλο», τονίζει ο κ. Γιώργος στο μήνυμα του πριν από τις εκλογές.