Ο Αντώνης Εγγλέζος, πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουδανιών και πρώην αντιδήμαρχος. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς ασχολείται με τα κοινά χρόνια τώρα, και σε αυτές τις εκλογές στηρίζει τον συνδυασμό Νέα Γενιά – Νέα Πορεία του Δημήτρη Τσούφη.

Ο κ. Εγγλέζος γνωρίζει καλά ότι η χρηματοδότηση του δήμου απευθύνεται στο μόνιμο πληθυσμό του δήμου και όχι στον όγκο των επισκεπτών το καλοκαίρι.  Μια από τις υποδομές που επιβαρύνεται στον δήμο από τη θερινή επισκεψιμότητα είναι ο βιολογικός σταθμός των Μουδανιών. “Κάνουμε ένα έργο χωρίς όραμα και προβλέψεις. Απο το 1984 μέχρι σήμερα έγιναν μόνο μικροπαρεμβάσεις. Ο κόσμος έχει τριπλασιαστεί. Ένα σπίτι για τρία άτομα δεν μπορεί να φιλοξενήσει 15 άτομα. Το ίδιο ισχύει για τον βιολογικό”, τονίζει.
Στο θέμα της πράσινης ανάπτυξης, ο κ. Εγγλέζος θεωρεί ότι όλες οι εξαγγελίες είναι μόνο λόγια. Δεν έχει γίνει τίποτα όπως τονίζει για τα δημοτικά κτίρια και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.
“Εμείς ως συνδυασμός δεν θα αναλωθούμε σε έργα βιτρίνας, αλλά θα προχωρήσουμε σε έργα ουσίας και υποδομών. Αυτά θάβονται κάτω από τη γη, δεν φαίνονται και δεν φέρνουν ψήφους. Επίσης θα κυνηγήσουμε τα χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα”, επισημαίνει ο υποψήφιος.
Ο Αντ. Εγγλέζος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους στηρίζει τον Δ. Τσούφη μιλά για έναν άνθρωπο που πρόσφατα γνώρισε, αλλά διακρίνει στο πρόσωπό του καλή πρόθεση και διάθεση να ακούει. Έχει όραμα, όπως έχω κι εγώ για τον τόπο μου”, αναφέρει χαρακτηριστικά ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του στη Σ. Καζάκα.