Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ισχυρός Αριστοτέλης, Αργύρης Τσακνής κάλεσε χθες Δευτέρα 3 Ιουνίου, στην Ιερισσό όλα τα μέλη της παράταξης σε μία προσπάθεια αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος και σε μία ανοιχτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της παράταξης. Στη συνάντηση πήραν μέρος τόσο οι εκλεγμένοι, όσο και οι μη εκλεγμένοι  δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αλλά και οι εθελοντές που βοήθησαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ένας ειλικρινής διάλογος όλων όσων συμμετείχαν με τον Ισχυρό Αριστοτέλη στις δημοτικές εκλογές, επιχειρήθηκε η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά υπήρξε και μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα επόμενα βήματα της παράταξης.

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες που τίμησαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό του Ισχυρού Αριστοτέλη, αλλά και με διάθεση άσκησης  αυτοκριτικής απέναντι στα όσα διαμείφθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τυχόν συνέβαλαν στο εκλογικό αποτέλεσμα, τα μέλη της παράταξης και ο επικεφαλής της έκαναν την αυτοκριτική τους. Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης, Αργύρης Τσακνής, δε δίστασε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη του αποτελέσματος των εκλογών.

Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, επισημάνθηκε ότι μεταξύ των αιτιών της ήττας της παράταξης, κατά γενική παραδοχή, εξέχουσα θέση είχε η συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία και η πανελλαδική τάση να ψηφίσει ο κόσμος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με «κομματικά» κριτήρια.

Το μείζον είναι όμως ότι όλοι, ομόθυμα, συντάχθηκαν με την άποψη, ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η ανάγκη να συνεχιστούν όλες αυτές οι δράσεις που έχουν ξεκινήσει από την υφιστάμενη δημοτική αρχή και στόχο είχαν τη βελτίωση της εικόνας του δήμου και την ανάδειξή του στο εσωτερικό και διεθνώς, καθώς και η συνέχιση των έργων που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Το έργο για έναν καλύτερο δήμο μπορεί να συνεχιστεί τόσο από τον χώρο της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, όσο και μέσω των τοπικών συμβουλίων, σε αρκετά εκ των οποίων τα μέλη του Ισχυρού Αριστοτέλη ή φιλικών ανεξάρτητων σχημάτων έχουν την πλειοψηφία.

 Μακριά από προσωπικές πολιτικές και πικρίες προτάσσεται η συνεργασία με όλους όσοι εκλέχθηκαν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου, έτσι ώστε να παραχθεί έργο προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας, αλλά φυσικά και γόνιμος διάλογος και αυστηρή κριτική, σε οποιαδήποτε περίπτωση επισημανθούν λάθη, παραλείψεις ή αποφάσεις που ελλοχεύουν κινδύνους για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας. “Ο Ισχυρός Αριστοτέλης θα κάνει γόνιμη και δημιουργική αντιπολίτευση σε ό,τι είναι πραγματικά αναπτυξιακό ή φιλικό στην τοπική κοινωνία, ενώ θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι σε ό,τι διχάζει την τοπική κοινωνία ή δημιουργεί συνθήκες οπισθοδρόμησης για τον τόπο”,  όπως τονίστηκε. 

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της ίδιας της παράταξης επισημάνθηκε με σαφήνεια ότι θα συνεχίσει την πορεία της με το βλέμμα στο μέλλον, αλλά την προσοχή στραμμένη στο άμεσο παρόν εστιάζοντας σε ενέργειες και κινήσεις που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της παράταξης, στην επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία, τη στενή παρακολούθηση των τοπικών προβλημάτων και την προαγωγή πολιτικών που θα επιλύουν και δεν θα δημιουργούν προβλήματα εξαιτίας μιας στείρας αντιπολίτευσης.

Ο Ισχυρός Αριστοτέλης, θα παραμείνει ενωμένος και θα προχωρήσει κατά δημιουργικό τρόπο εις όφελος του δήμου και των δημοτών του Δήμου Αριστοτέλη.