Συνεχίζουν και ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του Πέτρινου Σχολείου στην παλιά Τρίγλια της Τουρκίας, εκεί που το κτίριο ήταν γνωστό ως σχολείο του Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Οι Τούρκοι το αποκαλούν Taş Mektep, που σημαίνει «Πέτρινο Σχολείο». Είναι ένα νεοκλασικό κτήριο εξαιρετικής αισθητικής, το οποίο έχει δυτικές αρχιτεκτονικές επιρροές, ένα «κόσμημα» της εποχής που χτίστηκε την περίοδο 1904-1909 από τον Τριγλιανό Χρυσόστομο Καλαφάτη, τον μετέπειτα μητροπολίτη Σμύρνης.

Το σχολείο το 1924 έγινε ορφανοτροφείο το οποίο προσέφερε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έως το 1986, μέχρι να εγκαταλειφθεί οριστικά το 1989. Η ανακαίνιση ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Μετά την ανακαίνιση, το ιστορικό κτήριο θα λειτουργήσει και πάλι ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, φιλοξενώντας παράλληλα ένα μουσείο και μια βιβλιοθήκη.Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Μουδανιών, θα γίνει το Μουσείο της Ειρήνης, όπως Πόλη της Ειρήνης θέλουν να χαρακτηρίσουν τα παλιά Μουδανιά στο σύνολό τους.