Τα τάματα από την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας από τη Μονή Ιβήρων στο Άγιον Όρος, άρπαξε ένας δράστης σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Τετάρτης προς Πέμπτη ο ιερόσυλος εισήλθε στο Ναό που φυλάσσεται η Παναγία η Πορταΐτισσα και αφαίρεσε τα τάματα από την εικόνα.

Λίγη ώρα αργότερα μοναχός που μετέβη στο Ναό για να ανάψει τα καντήλια αντιλήφθηκε την παραβίαση και ενημέρωσε αμέσως τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Ναθαναήλ για την κλοπή.

Να αναφερθεί ότι η αστυνομία, το λιμενικό και η Διοίκηση του Αγίου Όρους λειτούργησαν άμεσα και καταλυτικά ώστε να βρεθεί ο δράστης και να επιστραφούν τα τάματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης μόλις έγινε αντιληπτός από τις αρχές πέταξε τα τάματα, ενώ ο ίδιος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα φαράγγι του Αγίου Όρους

Η ιερή εικόνα είναι αμύθητης αξίας και θεωρείται το πιο σημαντικό κειμήλιο του Αγίου Όρους μαζί με την εικόνα του «Άξιον Εστίν».

Βρέθηκαν τα τάματα που εκλάπησαν από το Άγιο Όρος

Αίσιο φαίνεται πως είναι το τέλος στην υπόθεση ληστείας των ταμάτων από την ιερή εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Άγιον Όρος, καθώς βρέθηκαν.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν σε ένα σακίδιο το οποίο πέταξε ο ληστής και έχουν ήδη επιστραφεί στο μοναστήρι.

Πηγή: thestival.gr, eleftherostypos.gr