Ο πανέμορφος κολπίσκος με τα τιρκουάζ νερά

Στα σύνορα των δύο Νομών, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, στην ανατολική πλευρά τους, και λίγο έξω από την Ολυμπιάδα μπορεί κανείς να ανακαλύψει μικρούς ανεξερεύνητους θησαυρούς.

Παραλίες που ακόμη δεν έχουν αλλοιωθεί από την ανθρώπινη παρέμβαση, που γνωρίζουν λίγοι, είτε κάτοικοι της περιοχής, είτε άλλοι, πιο «ψαγμένοι», και που ακόμη διατηρούν τη φυσική ομορφιά τους.


Μία τέτοια παραλία είναι και ο πανέμορφος κολπίσκος και απέχει ακριβώς 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και θα χρειαστείτε περίπου μία ώρα για να φτάσετε. Το καλύτερο; Δε συναντάς ποτέ μποτιλιάρισμα!

Για να την εντοπίσετε, πρέπει να γνωρίζετε πως βρίσκεται περίπου 1200 μέτρα από τη μεγαλύτερη και γνωστή παραλία της περιοχής, τη Βίνα. Με κατεύθυνση προς το Στρατώνι, θα συναντήσετε ένα άνοιγμα στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Εκεί μπορείτε να δείτε και κάποιο αυτοκίνητο καθώς εκεί παρκάρουν, όσοι θέλουν να την επισκεφθούν.


Αφού αφήσετε το αμάξι σας θα κατηφορίσετε στο μονοπάτι που θα συναντήσετε και το οποίο ουσιαστικά είναι ένα μικρό ρεματάκι. Μην σας τρομάξουν τα πρώτα μέτρα που θα διανύσετε. Αν και μοιάζει με δύσβατη περιοχή, είναι βατή, απλά θέλει λίγη προσοχή, αν έχετε μαζί σας και παιδιά.


Οσο για το περπάτημα, διαρκεί ελάχιστα λεπτά (ούτε πέντε), γίνεται κάτω από τον ίσκιο των δέντρων ενώ όταν φτάσετε στην παραλία, η ομορφιά και τα τιρκουάζ νερά της θα σας αποζημιώσουν.


Οπως προαναφέραμε, μιλάμε για ένα μικρό ανεξερεύνητο θησαυρό, οπότε μην περιμένετε ξαπλώστρες, μπιτς μπαρ, μουσική, πολυκοσμία και ο,τιδήποτε άλλο οργανωμένο. Προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα και ετοιμαστείτε να απολαύσετε την ησυχία και το μπάνιο σας στα κρυστάλλινα νερά της.


Τα βράχια που την περιβάλλουν, προσφέρουν μία ιδιωτικότητα ενώ από το μεσημέρι και μετά, και σκιά σε πολλά σημεία.


Για όσους λοιπόν θέλουν την ηρεμία τους, αυτή μπορεί να γίνει ο μικρός τους… παράδεισος!

Πηγή: life-events.gr