Πρόκειται για τον αγαπημένο προορισμό των Θεσσαλονικέων τα σαββατοκύριακα και είναι πάντοτε η πρώτη επιλογή για τους Βορειοελλαδίτες, είτε πρόκειται για διακοπές, είτε για μία μίνι απόδραση χειμώνα καλοκαίρι, φυσικά αναφερόμαστε στο νομό Χαλκιδικής, με τις αναρίθμητες επιλογές.

Πευκοχώρι
Πευκοχώρι

Διαθέτει αμέτρητες παγκοσμίου φήμης παραλίες εξαιρετικής ποιότητας, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν αποκτήσει γαλάζια σημαία. Ήσυχα παραθαλάσσια χωριά για οικογενειακές ή μοναχικές διακοπές, παραλίες γι΄αυτούς που αγαπούν τη νυχτερινή ζωή, για όσους είναι φαν των θαλάσσιων σπορ, οργανωμένες διαδρομές για τους φίλους της πεζοπορίας στα φυσικά μονοπάτια των ορεινών περιοχών, γραφικά χωριά χτισμένα με παραδοσιακή αρχιτεκτονική στα πευκοδάση της Χαλκιδικής, αυτά κι άλλα πολλά είναι οι λόγοι για τους οποίους η Χαλκιδική αποτελεί πόλο έλξης σημαντικού αριθμού τουριστών από όλο τον κόσμο, χειμώνα καλοκαίρι.

Καλλιθέα
Καλλιθέα

Πρωταθλήτρια στις “Γαλάζιες Σημαίες”η Χαλκιδική απέσπασε φέτος 85 σημαίες για τις ακτές της. Νέα Ποτίδαια, Τρίγλια, Φούρκα, Παλιούρι, Ιερισσός, Κάμπος, Αρμενιστής, Λαγόμανδρα, Καμπούδι, Ουρανούπολη, Φλογητά, Νέα Μουδανιά κ.λ.π.

Παλιούρι
Παλιούρι
Νέα Μουδανιά
Νέα Μουδανιά

Η Χαλκιδική με τις τρεις χερσονήσους (τα γνωστά σε όλους «πόδια»), βρίσκεται στην κεντρική Μακεδονία, συνορεύει με την Θεσσαλονίκη και βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος. Πρωτεύουσα του νομού είναι ο Πολύγυρος, ενώ στο τρίτο «πόδι», στη χερσόνησο του Άθω, βρίσκεται το Άγιον Όρος.

Κρυοπηγή
Κρυοπηγή

Το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, γνωστό και ως Κασσάνδρα ( πήρε το όνομα από τον βασιλιά της Μακεδονίας Κάσσανδρο), είναι αυτό που προσελκύει περισσότερο επισκέπτες νεαρής ηλικίας, μιας και φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή του. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί καλή επιλογή και για μια οικογένεια, δεδομένου ότι τα παραθαλάσσια χωριά διαδέχονται το ένα τ’άλλο και από περιοχή σε περιοχή συναντάς εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έτσι, μετά από μια κοσμική παραλία, είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις ένα μικρό και ήσυχο ψαροχώρι…(είπαμε άλλωστε ότι σαν την Χαλκιδική δεν έχει).

Πολύχρονο
Πολύχρονο

Η Χαλκιδική δεν είναι γνωστή μόνο για τις παραλίες της, αλλά και για την μακραίωνη ιστορία της. Το εντυπωσιακό σπήλαιο των Πετραλώνων, γεμάτο με σταλαγμίτες και σταλακτίτες, βρίσκεται στους δυτικούς πρόποδες του βουνού Κατσίκα και σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας. Εδώ, ανακαλύφθηκαν τα ίχνη κατοίκησης αρχανθρώπων 700.000 περίπου ετών! Πήρε το όνομά της από την Χαλκίδα της Εύβοιας η οποία αποίκησε την περιοχή κατά τον 8° και 7° αιώνα π.Χ. Τον 9° αιώνα ιδρύθηκε η πρώτη μοναστική κοινότητα στον Άθω.

Νέα Ποτίδαια
Νέα Ποτίδαια

Με πληθυσμό γύρω στους 9000 κατοίκους, τα Νέα Μουδανιά είναι η μεγαλύτερη κωμόπολη όχι μόνο στο πρώτο πόδι, αλλά και σε όλη την Χαλκιδική. Τα Νέα Μουδανιά διαθέτουν μια από τις μεγαλύτερες ιχθυόσκαλες της Μεσογείου και διακινούν τόνους ψαριών εντός κι εκτός Ελλάδας, ενώ απέχουν 54 χλμ από την Θεσσαλονίκη.

Φούρκα
Φούρκα

Η Καλλιθέα με τις αμέτρητες επιλογές για δροσιστικά κοκτέηλ και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, η κατάφυτη Κρυοπηγή με τις πεντακάθαρες θάλασσες, η Νέα Ποτίδαια με τη διώρυγα που ενώνει τους δύο κόλπους, τον Θερμαϊκό και τον Τορωναίο , το Πολύχρονο με τις παραλίες που ενδείκνυνται για θαλάσσια σπορ, η γραφική Άφυτος με τα πετρόχτιστα σοκάκια, τα Νέα Φλογητά με τις πολυάριθμες επιλογές για φαγητό και διασκέδαση κατά μήκος της παραλίας, το Πευκοχώρι με το μαγευτικό τοπίο είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές των επισκεπτών το καλοκαίρι. Εδώ θα βρείτε τα πάντα, παραλίες με αμμουδιά ή με βότσαλα, πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, παραδοσιακούς ξενώνες, μπαρ, εστιατόρια, ψαροταβέρνες για όλα τα γούστα, για όλα τα βαλάντια!

Νέα Φλογητά
Νέα Φλογητά
Άφυτος
ΆφυτοςΠηγή: oglaros.com