Στην πλέον τουριστική περιοχή της Χαλκιδικής, την Κασσάνδρα υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις στο χώρο της υγείας. Αυτό διαπίστωσε ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας. «Πριν από 10 χρόνια το συγκεκριμένο Κ.Υ. λειτουργούσε υποδειγματικά, σήμερα ωστόσο έχει πολλές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», παρατήρησε ο κ. Βαγιωνάς. Χαρακτήρισε μάλιστα απαράδεκτο το γεγονός, οι γιατροί του Κ.Υ. να καλύπτουν παράλληλα και τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Ως γιατρός ο ίδιος ο κ. Βαγιωνάς αναφέρθηκε στα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς για να στελεχώσουν απομακρυσμένες περιοχές όπως η Συκιά, ή η Ιερισσός, στα Κέντρα Υγείας. «Με μια αύξηση στα χρήματα, ένα επιστημονικό κίνητρο, εύρεση κατοικίας, ή έξοδα μεταφοράς για να βλέπουν την οικογένειά τους στα ρεπό τους, είναι κίνητρα για νέους γιατρούς να υπηρετήσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε παρόμοιες περιοχές. Ελπίζω να υπάρχουν ακόμη οι 10 χιλιάδες αιτήσεις που ακόμη τόσα χρόνια ότι θα προσληφθούν στον χώρο της υγείας\», τόνισε ο βουλευτής.

Μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με τον βουλευτή είναι η απουσία πληρωμάτων ΕΚΑΒ. «Θα προσπαθήσουμε ως νέα κυβέρνηση να λύσουμε αυτό το θέμα με προσωπικό που θα φέρουμε με κάποιον τρόπο από τη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο κ. Βαγιωνάς. Όσον αφορά την παλαιότητα των ασθενοφόρων ο βουλευτής θα επιμείνει στο να δεχθεί η επόμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως είπε, μια μεγάλη δωρεά από κάποιο ίδρυμα.