Η βράβευσή του 24χρονου Έλληνα προκάλεσε «κύματα» ενθουσιασμού και συγχαρητηρίων από συμπαίκτες, σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και το κοινό αλλά όπως φαίνεται οι Χιούστον Ρόκετς αμφισβητούν τον τίτλο του MVP, κάνοντας μία υποτιμητική ανάρτηση στο twitter.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του πολυτιμότερου παίκτη του NBA, οι Χιούστον Ρόκετς έγραψαν στο Twitter για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο χωρίς καν να αναφέρουν το όνομά του: «Συγχαρητήρια στον νέο MVP, αλλά με όλο τον σεβασμό διαφωνούμε», και συνέχισαν με μία «διθυραμβική αποτίμηση» του δικού τους υποψήφιου Τζέιμς Χάρντεν που τελικά δεν πήρε τον τίτλο: «Ο Τζέιμς Χάρντεν: Τελείωσε στις 2 πρώτες θέσεις στην ψηφοφορία για τον MVP τις 4 από τις τελευταίες 5 σεζόν. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που είχε τουλάχιστον 35 πόντους και 7 ασίστ μέσο όρο σε μία σεζόν».

https://twitter.com/HoustonRockets/status/1143358248277499905

Οι Χιούστον Ρόκετς συνέχισαν με μία ανάλυση της ευστοχίας του Χάρντεν, σε δύο ακόμα διαδοχικά ποστ, σε μία προσπάθεια να πείσουν πως ο δικός τους παίκτης ήταν ανώτερος από τον αστέρα των Μπακς: «Σκόραρε +40 πόντους 28 φορές μέσα στην σεζόν, +50 πόντους 9 φορές και +60 πόντους δύο φορές. Σκόραρε +30 πόντους σε 32 συνεχόμενα παιχνίδια, δεύτερο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της λίγκας. Σε ένα διάστημα 40 αγώνων ο Χάρντεν είχε 40.1 πόντους, 7.1 ασίστ, 7.1 ριμπάουντ και 2.2 κλεψίματα μέσο όρο. Αυτό ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο σερί με +40 πόντους στην ιστορία του ΝΒΑ! Ξεπέρασε το ρεκόρ καριέρας του στα εύστοχα τρίποντα στον 53ο αγώνα της σεζόν, ολοκληρώνοντας τελικά την χρονιά με 378, δεύτερη καλύτερη επίδοση στη λίγκα. Από το 2014/15 κι έπειτα ο Χάρντεν έχει 30.4 πόντους, 8.4 ασίστ, 6.4 ριμπάουντ και 1.8 κλεψίματα», καταλήγουν οι διαχειριστές του επίσημου λογαριασμού των Ροκετς στο Twitter.

Τα στατιστικά του “Greek Freak” Ο «Giannis» κατάφερε να πετύχει στη φετινή σεζόν να έχει 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ, ενώ η ομάδα του ήταν η κορυφαία φέτος στο NBA. Από τους 101 δημοσιογράφους που ψήφισαν και κλήθηκαν να δώσουν πέντε επιλογές, οι 78 έδωσαν την πρώτη θέση στον Έλληνα σούπερ σταρ, και οι υπόλοιποι 23 τον κατέταξαν στην δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να συγκεντρώσει ποσοστό 77%. Όπως είναι γνωστό η 1η επιλογή «δίνει» 10 βαθμούς, η δεύτερη επτά, η τρίτη πέντε, η τέταρτη τρεις και η πέμπτη έναν βαθμό. Στο συγκινητικό ευχαριστήριο λόγο του, ο Γιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους γονείς του: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, ο οποίος δεν βρίσκεται κοντά μας. Πριν από δύο χρόνια είχα έναν στόχο, να γίνω ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Πάντα όταν περνάω στο παρκέ σκέφτομαι τον πατέρα μου, ο οποίος με πίεζε περισσότερο να γίνω καλύτερος και μου έλεγε ότι μόνο έτσι θα τα καταφέρω (…) Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εκπληκτική μου μητέρα, τη Βερόνικα. Είναι η ηρωίδα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου, αλλά αν δεν έχεις καλό γονιό δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου. Πρόκειται για το στήριγμά μου. Προφανώς θέλω να ευχαριστήσω τους ατζέντηδές μου, ευχαριστώ που με πιστέψατε σε εμένα και δεν… με ενοχλείτε πολύ. Αυτό είναι μόνο η αρχή για εμένα. Στόχος μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Όπως μου είχε πει ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις τα περισσότερα χωρίς να είσαι άπληστος».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Fate can start you at the bottom. Dreams can take you to the top. #justdoit

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) στις