ΚεντρικήΜακεδονίαΠολιτική

Κ. Καραμανλής: Η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση

“Πάνω από όλα η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, οι Έλληνες έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να ανορθώσουμε την αυτοεκτίμηση μας, για να γίνει αυτό υπάρχει μια σαφής προϋπόθεση, ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα, με ορίζοντα τετραετίας και αυτή την προϋπόθεση μόνον η παράταξη μας μπορεί να την προσφέρει, μια κυβέρνηση του Κυριάκου  Μητσοτάκη, που θα αναλάβει το δύσκολο αλλά εθνικά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης”, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση έγινε στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ, ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε με τη σύζυγο του Νατάσα και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από το ακροατήριο που ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, καθώς ήταν η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του και σε τέτοιο, μάλιστα, ακροατήριο στη Θεσσαλονίκη, όπου εκλέγεται βουλευτής, μετά από δέκα χρόνια, από το 2009.
“Βρισκόμαστε τώρα σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητα, αίσθημα ασφάλειας, πολύ καθαρό ορίζοντα. Χρειάζεται ρωμαλέα οικονομική ανάπτυξη, επενδύσεις, πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Η κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη, στήριξη στους λιγότερο ευνοημένους, ευκαιρίες για όλους και κυρίως  τους νέους μας”, είπε ο κ. Καραμανλής και ζήτησε από όλους να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάλεσε ψηφοφόρους της Ν.Δ. που είχαν μετακινηθεί σε άλλα κόμματα να επιστρέψουν στην παράταξη.

Στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

“Σας είπα πάντα την αλήθεια. Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Ξέρω ότι ήμασταν πάντα μαζί. Σε καλούς και χαλεπούς καιρούς. Σε νίκες και σε ήττες. Ξέρω ότι καμιά φορά πικράναμε και φίλους. Ξέρω, όμως, πως όταν μπαίνουμε στη μάχη κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος, κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο”, είπε και συνέχισε: “Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη. Για άλλη μια φορά σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε όλοι μαζί  για τη νίκη, για την Ελλάδα”, είπε ο πρώην πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος”.

Απειλές και εκβιασμοί, στα εθνικά θέματα, επιστρέφονται στον αποστολέα

Τοποθετήθηκε με αυστηρότητα απέναντι στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και είπε χαρακτηριστικά: “Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας. Πιστεύουμε στο Διεθνές Δίκαιο, τον διάλογο, τις σχέσεις καλής γειτονίας. Και πιστεύουμε ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας με αμοιβαίο όφελος για όλους. Όμως, απειλές, εκβιασμοί, απόπειρες εκφοβισμού δεν μας πτοούν. Δεν γίνονται δεκτές. Επιστρέφονται στον αποστολέα. Συστάσεις και προτροπές, κατά μείζονα λόγο πιέσεις  από όπου κι αν προέρχονται (συμμάχους, φίλους, εταίρους και οποιουσδήποτε άλλους) δεν γίνονται δεκτές, αν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον! Εμείς μια φανέλα φοράμε, και είναι η φανέλα της Ελλάδας. Για τα συμφέροντα της Ελλάδας μαχόμαστε τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε. Τελεία και παύλα. Είμαστε εδώ για να σφυρηλατούμε την εθνική ενότητα. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τα δίκαια της χώρας, είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και το αξιόμαχό τους “.
Ο κ. Καραμανλής απευθύνθηκε στο ακροατήριο λέγοντας: “Θεσσαλονικείς συμπολίτες μου, Μακεδόνες συμπατριώτες μου”.

Λύπη γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του 2008 στο Βουκουρέστι

“Για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η Ν.Δ ορθώς την επέκρινε και ορθώς την καταψήφισε”, είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε: “Λυπάμαι, όμως, γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο που πετύχαμε στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008. Και το πετύχαμε με πολύ κόπο, μεγάλη προσπάθεια και βαρύ κόστος. Κόστος πολιτικό, κόστος παραταξιακό, κόστος προσωπικό. Έπρεπε ως χώρα να απαιτήσουμε και να πετύχουμε πολύ περισσότερα”

Η Ν.Δ παραμένει ο κύριος πυλώνας της δημόσιας ζωής

Στην αρχή της ομιλίας του μίλησε για την πορεία της Ν.Δ. από την ίδρυση της μέχρι σήμερα και υπογράμμισε: “Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την επαύριο της μεταπολίτευσης, τον Σεπτέμβριο του 1974. Σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια πρωταγωνιστεί στο δημόσιο βίο, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Στον σχεδόν μισό αιώνα που πέρασε, άλλαξαν πάρα πολλά στο δημόσιο βίο. Κόμματα, ιδεολογίες και βέβαια πρόσωπα. Η παράταξή μας όμως παραμένει όλα αυτά τα χρόνια ο κύριος πυλώνας της δημόσιας ζωής μας. Και σήμερα είναι στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης νίκης. Δεν έγινε τυχαία αυτό! Δεν είναι συμπτωματικό! Έγινε διότι μείναμε πιστοί και σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας. Έγινε διότι μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές των συνθηκών, διότι μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις αγωνίες και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Έγινε γιατί η παράταξή μας έχει βαθιές ρίζες στην Ελληνική κοινωνία. Έγινε διότι την παράταξή μας την στηρίζει σταθερά και διαχρονικά ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού. Ελληνίδες και Έλληνες που ξέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία υπάρχει για να τους υπηρετεί. Πως λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το εθνικό και το λαϊκό συμφέρον!”

Το καλοκαίρι του 2015 η Ν.Δ. έκανε το εθνικά ορθό και επιβεβλημένο

Στάθηκε κριτικός απέναντι στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση και παρατήρησε: “Από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής  με διορατικότητα, σιδηρά επιμονή και αποφασιστικότητα απέναντι σε εξωτερικές και εσωτερικές αντιξοότητες οδήγησε την χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αγωνιζόμαστε για την ευρωπαϊκή μας πορεία. Όχι γιατί δεν ξέρουμε τις αδυναμίες της Ευρώπης. Όχι γιατί δεν αισθανθήκαμε συχνά αδικημένοι από τους εταίρους μας. Όχι γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι η σημερινή Ευρώπη απέχει πολύ από το Ευρωπαϊκό όραμα των ιδρυτών της. Αλλά γιατί ξέρουμε καλά, ότι η Ευρωπαϊκή οικογένεια με όλες τις ατέλειες και αδυναμίες της, παραμένει ο καλύτερος, ο μοναδικός θα έλεγα χώρος για την  ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας”.
Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ψήφιση από τη Ν.Δ του τρίτου Μνημονίου και χαρακτήρισε τη στάση αυτή εθνικά ορθή και εθνικά επιβεβλημένη, λέγοντας: “Το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015 ήταν η Ν.Δ. που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μετά το πρώτο περιπετειώδες εξάμηνο του 2015 και με την τότε κυβερνητική πλειοψηφία σε αποσύνθεση ήταν η Ν.Δ η οποία όρθωσε το ανάστημά; της και κράτησε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Τότε δεν προέταξε το κομματική της συμφέρον. Αντίθετα το έκανε εις βάρος του κομματικού της συμφέροντος. Το έκανε, όμως, γιατί αυτό ήταν το εθνικά ορθό και το εθνικά επιβεβλημένο. Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον”.
Ο κ. Καραμανλής έκανε και αυτοκριτική, σημειώνοντας πως “ούτε αλάνθαστοι είμαστε, ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε και αδυναμίες έχουμε, όμως στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας μείναμε σταθεροί και συνεπείς”.
Στην αρχή της ομιλίας του συνεχάρη τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την επανεκλογή του, όπως και τους δημάρχους που εκλέχθηκαν.
Μετά από την αποψινή δημόσια τοποθέτηση του ο πρώην πρωθυπουργός θα κάνει προεκλογικές περιοδείες τις επόμενες μέρες.

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος και μίλησε στην εκδήλωση, έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης», η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε στον χαιρετισμό του την πεποίθηση ότι η εκδήλωση στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, και η χώρα αποκτά αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Για τον Κώστα Καραμανλή, επισήμανε ότι αποτελεί την ψυχή και την καρδιά της παράταξης, είναι ο πρωθυπουργός που ένωσε τους Έλληνες και έβαλε το συμφέρον της Ελλάδας πάνω και πριν απ’ όλα. Πρόσθεσε δε, ότι ήξερε στις κρίσιμες στιγμές να λέει τα μεγάλα «όχι», πήγε την Ελλάδα μπροστά και είπε την ολόκληρη αλήθεια στους Έλληνες.
Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι η εκλογική μάχη είναι κρίσιμη και οι στιγμές δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εφησυχάζει και να κάνει επιλογές που θα θέσουν σε κίνδυνο τη χώρα.
Σε αυτή την κρίσιμη καμπή θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να στείλουμε το μήνυμα μιας σταθερής και σίγουρης κυβέρνησης για τη χώρα, τόνισε. Πρόσθεσε ότι με τις εθνικές υποθέσεις ανοιχτές, το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή μας και την ασφάλεια στον τόπο μας, είναι μια αυτοδύναμη σταθερή κυβέρνηση που θα πιάσει δουλειά στις 8 Ιουλίου
«Ενώνουμε τις δυνάμεις, δίνουμε τον αγώνα για να πάμε την Ελλάδα μας μπροστά, να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό» κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας
Ο οικοδεσπότης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Σπηλιόπουλος υπογράμμισε ότι όλοι οι Έλληνες αξίζουν την αυτοδύναμη Ελλάδα της ισχυρής ανάπτυξης που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία και κάλεσε τους υποψήφιους βουλευτές να ενημερώσουν τον κόσμο για το πρόγραμμα του κόμματος.
Πρόσθεσε ότι η συγκέντρωση σηματοδοτεί την τελική φάση του αγώνα και έχει όνομα, ονομάζεται ενότητα, αλήθεια, νίκη.
Σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται τη Νέα Δημοκρατία, όπως και σε κάθε ιστορική καμπή, και συμπλήρωσε ότι η παράταξη λέγοντας την αλήθεια στο λαό, εξασφάλισε την ενότητα και οδήγησε τη χώρα στην πρόοδο.
Ο κ. Σπηλιόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία «θα αναστήσει την Ελλάδα του μόχθου, της παγωμένης επιχειρηματικότητας και των κατασχέσεων».
Πρόβλεψε ότι η εκλογική μάχη θα είναι σκληρή και δύσκολη και επισήμανε ότι πλανώνται όσοι νομίζουν ότι κερδήθηκε στις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου και η αυτοδυναμία θα χαριστεί στη Νέα Δημοκρατία. «Το πρωί της 7ης Ιουλίου η κάλπη θα είναι άδεια, και χρέος όλων μας είναι να τη γεμίσουμε με γαλάζια ψηφοδέλτια», σημείωσε
Προσφωνώντας τον κ. Καραμανλή λίγο πριν ανέβει στο βήμα, κ. Σπηλιόπουλος τον ευχαρίστησε για όσα προσέφερε στη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα.
Οι υποψήφιοι βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης ανέβηκαν στο βήμα, όπου τους ασπάστηκε ο κ. Σπηλιόπουλος, ενώ διαβάστηκε και ένα σύντομο βιογραφικό τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο με ομιλίες από τους διατελέσαντες προέδρους της Νέας Δημοκρατίας.
Οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την Α’ Θεσσαλονίκης είναι οι εξής:
ΒΕΝΙΕΡΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΓΚΟΛΙΔΑΚΗΣ    ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ    ΙΑΤΡΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ    ΑΝΝΑ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ    ΣΤΑΥΡΟΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΟΚΚΟΡΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΟΥΒΕΛΑΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ    ΑΦΡΟΔΙΤΗ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΝΑΚΟΥ    ΒΑΣΙΛΙΚΗ    ΥΠΑΛ.ΔΗΜΟΥ
ΠΑΥΛΙΔΟΥ    ΦΩΤΕΙΝΗ-ΝΙΟΒΗ    ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΕΙ
ΡΑΠΤΗ    ΕΛΕΝΗ    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΣΑΠΙΚΑ    ΡΟΔΑΝΘΗ-ΣΥΝΘΙΑ    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ    ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΤΑΧΙΑΟΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ
ΤΖΑΜΠΑΖΛΗ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ    ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΠΡΟΠΟ
ΦΙΛΟΥ    ΑΝΤΖΕΛΑ    ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ

Για την Β’ Θεσσαλονίκης, υποψήφιοι είναι οι εξής:
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ    ΣΑΒΒΑΣ    ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ
ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΙΑΤΡΟΣ
ΖΙΟΥΤΑ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ    ΘΕΟΔΩΡΟΣ    ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ
ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ    ΑΝΑΤΟΛΗ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ
ΠΑΠΑΣ    ΘΕΟΦΑΝΗΣ    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΠΛΑΡΑ    ΧΡΙΣΤΙΝΑ    ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ
ΣΗΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ    ΕΙΡΗΝΗ    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΦΩΤΙΟΥ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close