Συνεχίζονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι προετοιμασίες για τη διενέργεια των εκλογών της 7ης Ιουλίου. “Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εγκύκλιοι μέχρι την Κυριακή και να μας σταλούν από το υπουργείο Εσωτερικών οι φάκελοι και τα λευκά ψηφοδέλτια. Καθώς, άλλωστε, έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των υποψηφίων από τον Άρειο Πάγο, αρχίσαμε να παραλαμβάνουμε τα πρώτα ψηφοδέλτια από τους συνδυασμούς” ανέφερε σε δηλώσεις της η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας, Πόπη Μπαλλά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, το χρονικό διάστημα των δέκα ημερών που απομένει ως τις εκλογές είναι αρκετό για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, ενώ ήδη έχουν καθοριστεί τα εκλογικά τμήματα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, είναι έτοιμες οι κάλπες και τα παραβάν από την προηγούμενη εκλογική διαδικασία και ολοκληρώθηκε η προμήθεια του εκλογικού υλικού, στο οποίο περιλαμβάνονται η γραφική ύλη και διάφορα υλικά που χρησιμοποιούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. “Την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη θα παραδώσουμε τους σάκους στους δήμους και από εκεί και πέρα εκείνοι θα αναλάβουν την παράδοσή τους στα εκλογικά τμήματα” πρόσθεσε η κ. Μπαλλά.

Επανέλαβε, άλλωστε, ότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε εθνικές εκλογές, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης οι εκλογείς ανέρχονται σε 825.413, των Σερρών σε 227.606, της Χαλκιδικής σε 104.528, του Κιλκίς σε 103.783, της Ημαθίας σε 136.652, της Πιερίας σε 132.315 και της Πέλλας σε 148.118. Σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα λειτουργήσουν 3.380 εκλογικά τμήματα, ενώ ο αριθμός των εκλογέων ανέρχεται σε 1.678.415. Επιπλέον στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν 43 εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών στον “Ευκλείδη” για την εξυπηρέτηση 11.829 εκλογέων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ