Στο «άρμα» του τουρισμού μπορούν να «δεθούν» οι εμπορικές και παραγωγικές δραστηριότητες της Χαλκιδικής, με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές. Η διαπίστωση αυτή προέκυψε κατά τις σημερινές επισκέψεις του υποψήφιου βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ, Γρηγόρη Τάσιου, σε Νικήτη και Νέο Μαρμαρά, όπου είχε συναντήσεις με επαγγελματίες των οποίων η επιχειρηματική δράση συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό. Η προεκλογική περιοδεία του Γρηγόρη Τάσιου συνεχίζεται δυναμικά και προσθέτει καθημερινά νέους φίλους και υποστηρικτές, φέρνοντας τον τελικό στόχο όλο και πιο κοντά.

[metaslider id=75354]

Πρώτος σταθμός του κ. Τάσιου ήταν ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νικήτης «Σίθων», που παράγει ένα προϊόν-καμάρι για τη Χαλκιδική, το πολυβραβευμένο για την ποιότητά του μέλι «Σίθων». Κατά τη συνάντησή του με τον διευθυντή του Συνεταιρισμού, Γιάννη Καραδήμο, συζητήθηκε η ανάγκη βελτίωσης της σύνδεσης των τοπικών προϊόντων με τον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και η δραματική αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών που έχει πλήξει την παραγωγή μελιού. Ο κ. Καραδήμος έκανε επίσης λόγο για αθρόες εισαγωγές φθηνού μελιού από την Κίνα, που συχνά «βαφτίζεται» ελληνικό και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νίκητης «Σίθων», που ιδρύθηκε το 1985, αποτελείται από 50 επαγγελματίες μελισσοκόμους από την περιοχή και συνεργάζεται με άλλους 100 από την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ διαθέτει περί τα 40.000 μελίσσια. Σήμερα πραγματοποιεί εξαγωγές σε 11 χώρες, διαθέτει 180 κωδικούς και έχει μερίδιο αγοράς στη Βόρεια Ελλάδα που φτάνει το 70%.

Η επόμενη στάση του κ. Τάσιου ήταν σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής ποτών στη Χαλκιδική, την επιχείρηση Λάζογλου, στο Νέο Μαρμαρά, η οποία μέσα στην κρίση δεν έχει μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων της και διατηρεί το προσωπικό της ακόμα και κατά τους χειμερινούς, νεκρούς για την περιοχή, μήνες. Ο κ. Τάσιος συζήτησε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Αντώνη Λάζογλου, για τα προβλήματα του επιχειρείν, αλλά και για τα οφέλη που μπορούν να δημιουργηθούν για τους επαγγελματίες από την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή.

Στο Νέο Μαρμαρά ο κ. Τάσιος είχε επίσης επαφές με εκπροσώπους του εμπορίου και γενικότερα επιχειρήσεων που δρουν συμπληρωματικά με τον τουρισμό.

Στη Νικήτη ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ επισκέφθηκε και το δημαρχείο Σιθωνίας, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιάννη Τζίτζιο, ο οποίος σχολιάζοντας την υποψηφιότητά του ανέφερε χαρακτηριστικά πως από αυτή μόνο να κερδίσει έχει η Χαλκιδική.

Στη Νικήτη επίσης ο κ. Τάσιος συνομίλησε με τοπικούς παραγωγούς στην λαϊκή αγορά και άκουσε τα παράπονά τους για την υπερφορολόγηση και τα βάρη του πρωτογενούς τομέα, ενώ επισκέφθηκε και το ΚΑΠΗ της περιοχής.