Η επόμενη ημέρα της αποχώρησης του Ραζβάν Λουτσέσκου από τον ΠΑΟΚ βρίσκει τον Δικέφαλο υπό καθεστώς ισχυρής πίεσης. Πίεσης που δημιουργεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει χρόνος για να γίνει ομαλά η διαδοχή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Εκτός του Ραζβάν Λοτσέσκου, στην Σαουδική Αραβία μετακομίζει και όλο το τεχνικό επιτελείο που είχε στον ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος τεχνικός. Μαζί τους και ο γενικός αρχηγός Παντελής Κωνσταντινίδης, την θέση του οποίου θα αναπληρώσει ο πρώην διαιτητής κ. Σεραϊδάρης, συνεργάτης της ομάδας στο Τμήμα διεθνών δημοσίων σχέσεων. Οι προπονήσεις του διημέρου θα συνεχιστούν με το επιτελείο του Λουτσέσκου, το οποίο θα τον ακολουθήσει στην Σαουδική Αραβία μετά την αναχώρηση του ΠΑΟΚ το πρωί της Δευτέρας στην Ολλανδία. Στο μεταξύ άρχισαν τα σενάρια για τις αναζητήσεις του διαδόχου του προπονητή του ΠΑΟΚ, με τα φώτα να πέφτουν και στον Πάμπλο Γκαρσία που είναι την τελευταία τριετία τεχνικός της ομάδας Κ 20 του ΠΑΟΚ, έχοντας συνεργάτη του τον άλλοτε αμυντικό του Δικεφάλου, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. 

Το πρωί της Δευτέρας η αποστολή της ομάδας αναχωρεί για την Ολλανδία για να πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της βασικής της προετοιμασίας. Και στον ΠΑΟΚ έχουν έξι κενά εισιτήρια στα χέρια τους για την μπροστινές θέσεις της πτήσης που θα αναχωρήσει για το Ντίσελντορφ εκεί που θα καθόταν ο Λουτσέσκου, ο Παντελής Κωνσταντινίδης και οι συνεργάτες του Ρουμάνου τεχνικού.

Μέσα στις επόμενες  48ώρες οι άνθρωποι του Δικέφαλου θα πρέπει να έχουν επιλέξει τον κατάλληλο προπονητή που θα έχει στη διάθεση του πέντε εβδομάδες για να ετοιμάσει την ομάδα για τα προκριματικά του Champions League και όπως καταλαβαίνει κανείς ο χρόνος μετρά αντίστροφα από το απόγευμα της Παρασκευής (28/6).

Ο ΠΑΟΚ έχει στραφεί κατά αρχάς στο εξωτερικό για τον διάδοχο του Λουτσέσκου, χωρίς να μπορεί καν να κάνει για την ώρα απευθείας επαφές με τους πιθανούς προπονητές. Τα στελέχη του έχουν επικοινωνήσει με γραφεία ατζέντηδων και έχουν δημιουργήσει μια πρώτη λίστα με υποψήφιους προπονητές αλλά δεν μπορεί να τους δώσει και μεγάλα χρονικά περιθώρια. Ο ΠΑΟΚ ενημερώνει για αυτά που προσφέρει και περιμένει άμεσα απαντήσεις χωρίς να μπορεί να προχωρήσει σε  ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Το πώς βρέθηκε ο ΠΑΟΚ χωρίς προπονητή τρεις ημέρες πριν φύγει για την Ολλανδία, ήταν το θέμα που απασχόλησε αρκετά και τη σύσκεψη που συγκάλεσε το βράδυ της Παρασκευής (28/6) ο Ιβάν Σαββίδης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ άκουσε αυτά που του είπε ο Λουτσέσκου, έκανε την προσπάθεια του να τον πείσει να αλλάξει γνώμη, δεν τα κατάφερε και στη συνέχεια αναζήτησε ευθύνες από τους συνεργάτες του. “Πώς επιτρέψατε να φτάσουν τα πράγματα εδώ;”, ήταν το ερώτημα που τους απεύθυνε σε όλους του τόνους.

Ο Σαββίδης έχει το δίκιο του. Ήρθε στη Θεσσαλονίκη για το γάμο ενός στενού συγγενή του και βρέθηκε εν μέσω μιας τεράστιας κρίσης την οποία δημιούργησε η αποχώρηση του Ρουμάνου από το πάγκο της ομάδας του.

Τα σημάδια που έδειχναν ότι ο Λουτσέσκου βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου υπήρχαν αλλά δεν αξιολογήθηκαν σωστά. Την ώρα που ο 50χρονος προπονητής ενημέρωνε με εξώδικο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι θα κάνει χρήση του όρου που υπήρχε στο συμβόλαιο του και του επέτρεπε να το σπάσει καταβάλλοντας τα 2 εκατομμύρια ευρώ, στον ΠΑΟΚ προσπαθούσαν να βρουν ένα πλάνο για την πρώτη ημέρα της μετα- Λουτσέσκου εποχής στην ομάδα τους.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Θα ήταν για παράδειγμα λογικό τις προπονήσεις του Σαββατοκύριακου να τις αναλάβει ο Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητής της ομάδας Νέων του Δικέφαλου, αλλά ο Ουρουγουανός ήταν σε διακοπές στην Κω. Έτσι τη σημερινή προπόνηση θα γίνει με την καθοδήγηση των συνεργατών του  Λουτσέσκου που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από μέρες έκλειναν τις εκκρεμότητες του στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας ότι θα φύγουν με το Ρουμάνο τεχνικό για την Αλ Χιλάλ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Η επόμενη κίνηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα κρίσιμη και καθοριστική και είναι αρνητικό ότι αναγκαστικά θα πρέπει να είναι βιαστική. Οι επιτελείς του Δικεφάλου μετρούν τα περιθώρια τους και ψάχνουν στην αγορά τον κατάλληλο προπονητή. Η οικογένεια Σαββίδη στην Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία (το όνομα του πρώην προπονητή της Σπαρτάκ Μόσχας Μάσιμο Καρέρα, είναι από τα πρώτα που ακούστηκαν) και ο Μάριο Μπράνκο, στην Ιβηρική και κυρίως στην Πορτογαλία.

Το γεγονός ότι η αναζήτηση γίνει υπό καθεστώς έντονης χρονικής πίεσης, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα  ανοικτά και βάζει στο παιχνίδι ακόμη και Έλληνες τεχνικούς, όπως ο Ουζουνίδης ή ο Δέλλας που παραμένουν χωρίς ομάδα. Η προτεραιότητα πάντως είναι το εξωτερικό για την εξεύρεση του διαδόχου του Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Πηγή: sport24.gr