[metaslider id=75745]

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προεκλογική περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ, Γρηγόρη Τάσιου. Λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο προεκλογικός «πυρετός» ανεβαίνει, με το «κοντέρ» να γράφει όλο και περισσότερα χιλιόμετρα στη Χαλκιδική και τη στήριξη του κόσμου να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Σήμερα ο κ. Τάσιος επισκέφθηκε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες σφολιάτας στη χώρα, που έχει την έδρα της στην Αρναία. Πρόκειται για την «Αφοί Γ. Λαλιώτη», με τη διακριτική επωνυμία «Σπιτική Νοστιμιά», μια οικογενειακή εταιρεία των Χρήστου, Νίκου και Άγγελου Λαλιώτη, που ιδρύθηκε το 1962 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά. Μάλιστα η εταιρεία, που απασχολεί στην Αρναία 60 άτομα, τα οποία προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή, συνέβαλε σημαντικά στην στήριξη της τοπικής απασχόλησης και εν μέσω κρίσης. Συνολικά, η «Αφοί Λαλιώτη» απασχολεί 100 άτομα, καθώς διαθέτει υποκαταστήματα σε Θέρμη, Αχαρνές και Ιωάννινα. Στη Βόρεια Ελλάδα κατέχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 30%, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές σε Γερμανία, Ελβετία και Κύπρο.

Ο κ. Τάσιος, που είναι και ο ίδιος επιχειρηματίας, συναντήθηκε με τον Χρήστο Λαλιώτη, ο οποίος υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το επιχειρείν στα μέτωπα της υπερφορολόγησης, των αδειοδοτήσεων και γενικότερα των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Τάσιος είχε βρεθεί στους Αγίους Αναργύρους της Αρναίας, όπου παρακολούθησε τη λειτουργία υπό τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Θεόκλητο, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων, αλλά και την περιφορά της εικόνας. Βρέθηκε επίσης στο κέντρο της κωμόπολης, όπου συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες για το πώς η Αρναία θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο τόσο τουριστικά όσο και με άλλους τρόπους, ενώ επισκέφθηκε και το δημοτικό κατάστημα.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ επισκέφθηκε το Παλαιοχώρι και το Νεοχώρι, δύο κεφαλοχώρια της Βόρειας Χαλκιδικής, τα οποία όσον αφορά την απασχόληση στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στα μεταλλεία. Κατέγραψε δε τις αγωνίες του κόσμου για τη μεταλλευτική δραστηριότητα και τη συνέχισή της.

Τέλος ο κ. Τάσιος βρέθηκε στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Χαλκιδικής, στο Βατοπέδι, το μοναδικό σε όλη τη Χαλκιδική, το οποίο, πέραν της πλήρους ευθύνης που έχει για τα θέματα των αλλοδαπών, συνδράμει αποτελεσματικά και στην γενικότερη αστυνόμευση του νομού, δίνοντας έναν ακόμα μεγαλύτερο, καθημερινό αγώνα. Όπως εξήγησε στον κ. Τάσιο ο διοικητής του Τμήματος, Φώτης Κλάψας, τα βασικά προβλήματα είναι τα οχήματα, η υλικοτεχνική υποδομή, η καθαριότητα, αλλά και η έλλειψη ανακριτικών υπαλλήλων. Το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Χαλκιδικής απασχολεί σήμερα 68 άτομα.

Από την πλευρά του ο κ. Τάσιος εξήρε το έργο των αστυνομικών, δηλώνοντας την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή του, ιδιαίτερα για την ενίσχυση του στόλου και την αντιμετώπιση των εργασιακών τους ζητημάτων (υπερωρίες, βαρέα και ανθυγιεινά, συνταξιοδοτικά)

Για απόψε το βράδυ, στις 20:30, είναι προγραμματισμένη η κεντρική, προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ, στην Πλατεία Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, όπου θα παρουσιάσει τις επτά προσωπικές του δεσμεύσεις για το νομό, αλλά και τη δική του προσέγγιση γύρω από τα τοπικά προβλήματα.