«Η Πολιτική ξεκινά από τους ανθρώπους και καταλήγει σε αυτούς». Με τη φράση αυτή, η υποψήφια του ΚΙΝΑΛ στη Χαλκιδική, Αναστασία Ευτάτογλου εξηγεί τους λόγους που την ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά και να διεκδικήσει και σε αυτές τις εκλογές την ψήφο των συμπολιτών της. «Όταν μας ζητείται να υπηρετήσουμε το κοινωνικό σύνολο, όλοι πρέπει να συστρατευτούμε για να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη», εξηγεί η ίδια, χαρακτηρίζοντας το ψηφοδέλτιο ιδιαίτερης βαρύτητας για τη Χαλκιδική τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η κα. Ευτάτογλου απηύθυνε κάλεσμα των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. «Το ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά  έκανα ψηφοδέλτια με ανθρώπους που προέρχονται από την τοπική κοινωνία, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του», τόνισε.

Η Χαλκιδική σύμφωνα με την κ. Ευτάτογλου είναι ένας νομός που θα μπορούσε να είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη. «Η Χαλκιδική πρέπει να ξεπεράσει τη Σαντορίνη και τη Μύκονο που είναι γνωστοί προορισμοί. Ωστόσο, χρειάζονται άνθρωποι που θα ασχοληθούν με τις υποδομές και θέματα όπως είναι οι οδικοί άξονες», τόνισε.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη να ολοκληρωθεί το κομμάτι της Ποτίδαιας, αλλά παράλληλα να  ξεκινήσει η κατασκευή του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Αγίου Όρους.

Σοβαρά είναι τα ζητήματα σύμφωνα με την κ. Ευτάτογλου και στον τομέα της μεταποίησης, που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω νομοθεσίας όσον αφορά τα περιβαλλοντικά θέματα. Επιπλέον, όπως ανέφερε, προβλήματα θα βρουν μπροστά τους οι κτηνοτρόφοι της Συκιάς λόγω κωλυμάτων αδειοδότησης στα ποιμνιοστάσια. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να δοθούν λύσεις σε κάθε απομακρυσμένη περιοχή της Χαλκιδικής, στα θέματα ύδρευσης.

Για την άρδευση και τα μεγάλα έργα που αφορούν τα φράγματα στη Χαλκιδική, η κα. Ευτάτογλου τόνισε με έμφαση ότι ο κόσμος θέλει πλέον πράξεις και όχι ευχολόγια.

«Αυτή τη στιγμή ο κόσμος χρειάζεται να πιστέψει σε άτομα με όρεξη για δουλειά, που κρατούν τον λόγο τους. Προέρχομαι από τη μεσαία τάξη και ως εργαζόμενη και μητέρα, γνωρίζω τα προβλήματα που έχει ο μέσος Έλληνας. Ο βουλευτής είναι υπηρέτης του λαού. Δεσμεύεται, είναι υπόλογος και αντιπροσωπεύει τον λόγο του απλού πολίτη στο κοινοβούλιο. Είμαι κοντά στον πολίτη και θα συνεχίσω να είμαι ανεξαρτήτου αποτελέσματος», ανέφερε η κα. Ευτάτογλου στο μήνυμά της.