Πολυτελείς φούσκες που λειτουργούν ως τουριστικά καταλύματα έρχονται να εγκατασταθούν στη Χαλκιδική. Οι πρώτες «Bubble Tents» έρχονται την Ελλάδα και θα είναι διαθέσιμες από αυτό το καλοκαίρι στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Πρόκειται για γιγάντιες διάφανες και στρογγυλές σκηνές που παρέχουν όλα όσα ένα κανονικό δωμάτιο ξενοδοχείου και ίσως περισσότερα.

Οι συγκεκριμένες κατασκευές υπάρχουν συνήθως στα βόρεια τμήματα των σκανδιναβικών χώρων και είναι δημοφιλείς, διότι δίνουν την δυνατότητα στους ενοικιαστές τους να ξαπλώνουν και να βλέπουν το Βόρειο Σέλας.

Κάτω από τα δισεκατομμύρια αστέρια, όπως λέει ο Δημήτρης Λάσκαρης, θα έχουν τη δυνατότητα να κοιμούνται πλέον επισκέπτες και στη Χαλκιδική. Ο Δημήτρης Λάσκαρης, ασχολείται τα τελευταία χρόνια με τουριστικές επιχειρήσεις και την ενοικίαση καταλυμάτων κυρίως στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη. «Φέτος , είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό» λέει ο ιδιοκτήτης των Lux Bubble Tents και «φέρνουμε για πρώτη φορά αυτές τις κατασκευές στην Ελλάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι με το εγχείρημα». Μέχρι στιγμής έχουν στηθεί τέσσερις σκηνές σε οριοθετημένο οικόπεδο σε τοποθεσία ανάμεσα στα Νέα Μουδανιά και στη Ποτίδαια. Η κάθε σκηνή έχει το δικό της υπαίθριο χώρο που έχει περιφραχθεί.

bubbletents-02.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι παροχές των σκηνών είναι πολλές περισσότερες από όσες θα φανταζόταν κανείς. Μάλιστα, κάποιες ξεπερνούν σε πολυτέλεια δωμάτια ξενοδοχείων, με κυριότερο χαρακτηριστικό τους ότι σου προσφέρουν μια θέα μαγευτική. Στις σκηνές υπάρχει μεγάλο διπλό κρεβάτι, καθιστικές καρέκλες, τραπεζάκι, κομοδίνο και άλλα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα. Το κυριότερο όμως είναι ότι έχουν τουαλέτα και ντουζιέρα. Φυσικά, παρέχεται ηλεκτρισμός και κλιματιστικά εντός της σκηνής, ενώ ειδικός μηχανισμός ανακυκλώνει τον αέρα, ώστε να δημιουργούνται συνθήκες δωματίου σπιτιού. Το μόνο που δεν έχουν είναι κουζίνα, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανός κίνδυνος για ατύχημα ανάφλεξης.

bubbletents-01.jpg

Για αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο, υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσουν σκηνή με… τζακούζι εξωτερικού χώρου. Σαφώς, σε αυτή την περίπτωση η τιμή ενοικίασης είναι υψηλότερη. «Οι τιμές για τις σκηνές ξεκινούν από τα 110 ευρώ την ημέρα. Είναι αρκετά φθηνά συγκριτικά με άλλες χώρες, αν σκεφτείς ότι στις σκανδιναβικές χώρες τα συγκεκριμένα καταλύματα φτάνουν έως και 1.000 ευρώ ημερησίως» επισημάνει ο κ. Λάσκαρης.

Οι εργασίες για τις «Bubble Tents» στη Χαλκιδική ολοκληρώθηκαν την δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου και έχουν ήδη ξεκινήσει οι προκρατήσεις. «Στοχεύουμε κυρίως στην προσέλκυση ανθρώπων που θέλουν να το ζήσουν ως εμπειρία έστω και για ένα βράδυ» δηλώνει ο ιδιοκτήτης. Σαφώς, οι σκηνές είναι για δυο άτομα και προορίζονται για ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν εναλλακτικά κάποιες βραδιές του καλοκαιριού.

bubbletentes1.jpg
bubbletents-03.jpg

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Ταξίδια» της «ΜτΚ» στις 23 Ιουνίου 2019

Πηγή: makthes.gr